Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Gi en gaveVelg prosjekt

Det er nå mellom fire og fem millioner kristne i dette området. Hjelp dem med en bibelgave!

Stort behov for bibler i Gulf-statene

Det er en stor vekst av kristne i landene ved Den arabiske gulf, mange av dem er gjestearbeidere og har blitt kristne etter at de kom til området. Derfor er det stort behov for bibler og bibelundervisning for nye kristne.

«Jeg er glad i denne bibelen», sier Aleminesh Tagese i byen Hossana i Etiopia. Det er et stort behov for bibler og bibelundervisning for nye kristne i Gulf-statene.
Den store misjonsbevegelsen i vår tid kommer hverken fra Europa eller Nord-Amerika. I dag er det mennesker som flytter dit hvor det er arbeid å finne som sprer evangeliet. De tar med seg troen på Jesus og deler den med andre. Og noen ganger skjer det på steder som vi aldri kunne tenke oss.

Landene ved Den arabiske gulf har gjort seg helt avhengig av gjestearbeidere, og til min overraskelse har jeg nettopp fått vite at det nå er mellom fire og fem millioner kristne i dette området. Mange av dem har blitt kristne etter at de kom til området.

Derfor er det stort behov for bibler og bibelundervisning for nye kristne. Spørsmålet jeg har fått er om vi kan hjelpe Bibelselskapet i Gulfen med å gi mennesker sin egen bibel, mange har aldri sett eller holdt i en bibel.

Det er et stort behov for bibler og bibelundervisning for nye kristne i Gulf-statene.

Og så vet jeg, for jeg har sett det selv, at de som på denne måten får sin egen bibel, og blir undervist i hvordan den skal leses, deler troen med både de som bor fast i landet og arbeidskolleger fra sine hjemland. Ja, så dypt blir troen grunnfestet, at mange av dem starter kirker i hjemlandet hvor tradisjonelle misjonsbevegelser ikke slipper til.

De fleste av dem som kommer er mennesker med lav eller ingen utdanning f.eks. hushjelpene. De lager mat, vasker klær og gjør rent i huset. Når de dro så de nok ikke for seg en arbeidshverdag med lite eller ingen fritid, og at de nesten er innesperret i huset. Mange kommer fra kristne kirker i hjemlandet, og det er derfor naturlig at de ønsker seg en bibel. Disse kvinnene får imidlertid ansvaret for å passe barna i huset, og da er det også naturlig at troen på Kristus formidles til de små. Guds Ord vender aldri tomt tilbake.

Menigheten sitter på gulvet og lytter ivrig til forkynnelsen. Til slutt stiller de seg opp på lange rekker – for å bli bedt for.

Jeg har tidligere besøkt det som kalles arbeidsleirer i Gulfen. Alle menneskene i området trenger jo mat, og derfor importeres landarbeidere fra India, Bangladesh og Pakistan for å dyrke jorda. Mot elendig betaling og en hjemreise etter tre år. Leiren jeg besøkte på grensen mot Saudi-Arabia hadde en samling sent om kvelden. De satt på gulvet og lyttet ivrig til forkynnelsen, deltok i sangen og i bønnen. Til slutt stilte de seg opp på lange rekker – for å bli bedt for.

Ja, vi kan be for dem, men vi kan også gi bibler. Det er behov for store mengder! Bibelselskapet i Gulfen har bibler tilgjengelig på mer enn 100 språk, f.eks. tagalog, engelsk og arabisk. Det er en god blanding i alle forsendelsene som kommer inn – forsendelser som alltid krever myndighetenes tillatelse.

Det som skjer i Gulfen er løfterikt og vitner om hvordan Gud selv viser oss nye måter å arbeide på. Vårt oppdrag da er å gi den hjelpen vi kan til mennesker som trenger vår hjelp til å få en bibel – til seg selv eller til noen de kjenner som ønsker å bli en kristen.

De fleste av dem som kommer er mennesker med lav eller ingen utdanning. De lager mat, vasker klær og gjør rent i huset.

«Jeg var så lei meg. Jeg hadde sviktet familien min ved å miste jobben. Jeg følte meg helt ubrukelig. Alt var mørkt og skummelt. Men så ba presten sammen med meg og gav meg en bibel. Det første jeg leste var historien om Josef. Jeg følte forandringen med en gang. Jeg forsto plutselig at Gud aldri vil forlate meg! Og så skjedde et mirakel: Jeg ble kontaktet av et rekrutteringsbyrå, og jeg fikk en god jobb. Det var et mirakel. Gud er god. Gud reddet meg fra avgrunnen. Takk Herre.»

(vi kan dessverre ikke oppgi navn av sikkerhetsmessige hensyn).


Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO