Gå til innhold

8 En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn!

Gi en gave.Velg prosjekt

Langsiktig hjelp til Haiti

Vi hører reportasjer om lovsang fra ruinene i den ødelagte katedralen i Haitis hovedstad. Gatene er overfylt av folk som ikke lenger har tak over hodet. Vær med å hjelpe folket på Haiti!

-Vi har mistet alt vi eier, men ingen kan ta fra oss troen på Gud, forteller en kvinne til hjelpearbeideren som spør hvordan de kan synge lovsanger midt i katastrofen.

Jordskjelvet på Haiti ryster en hel verden og vi føler kanskje på håpløsheten og ikke minst maktesløsheten når det kommer til dette å hjelpe, - hva kan vel vi gjøre?
- I første omgang er det viktigst at vi støtter det humanitære katastrofearbeidet. Men det kommer en tid da de primære behovene er dekket. Folk som har mistet alt, også sin nærmeste familie, ber oss om ikke å glemme at de da trenger mer enn mat og rent vann, sier generalsekretær i det Norske Bibelselskap Stein Mydske.

 Magda Victor er generalsekretær i Det haitiske bibelselskap (portrettbilde fra 2005)
Magda Victor er general-sekretær i Det haitiske bibelselskap (arkivbilde fra 2005)

Vi vil også støtte
Bibelselskapet gjør et viktig langsiktig arbeid på Haiti og vil være der når nødhjelpsarbeiderne drar.
- Det er troen som gir oss håp for fremtiden, sier Magda Victor som er generalsekretær i Bibelselskapet på Haiti. Hun forteller at det på sikt vil være et stort behov for bibler på kreolspråket.
Det gamle bibelhuset i Port au Prince er totalt ødelagt, mens det nye har fått store skader på taket. Heldigvis er ikke bibellageret ødelagt
- Det var stor etterspørsel etter nye bibler allerede før jordskjelvet. Nå har folk også mistet biblene sine. Hvordan skal de da få nytt håp? Ikke glem oss når vi ikke lenger er på førstesidene i avisene og TV, sier Magda Victor.

- Vi vil støtte Bibelselskapet på Haiti i det langsiktige arbeidet med å gi folket nytt håp for fremtiden,” sier bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen. I tillegg til bibler vil Bibelselskapet dele ut bibeldeler som handler om trøst og håp.

Be for Haiti
Vi oppfordrer alle til å gå i forbønn for Haiti. Be for alle som lider en fryktelig død i ruinmassene, for de etterlatte og ikke minst for alle barna som nå virrer hvileløst rundt om kring og forgjeves leter etter foreldrene sine.

Vi ønsker også å rette fokus mot våre kolleger og venner i Bibelselskapet på Haiti, flere av disse har lidt store tap:
Jean-Baptiste Pauris, Sadrack Nelson, Willio Blanc, Pierre-Louis Manasse, Jean-Berniste Ambeau, Magda Victor, Mirette St-Louis, Marie Carme Dérivois, Emile Charles, Fred Dorsainvil, Josué Mathieu, og Gradice André. I tillegg til disse er det fem ansatte til som vi ikke har navnene på, men vær så snill og husk på dem også i dine bønner.

La oss be for de som har mistet familiemedlemmer, hjemmene og eiendelene sine. For de som er i stor nød og som spør om hvor Gud er i alt dette. Be for pastorer og prester som har ansvar for å betjene tusenvis av familier når de kanskje i tillegg har mistet sine egne.
- La oss be om at Gud skal bruke oss og hans ord til å bringe trøst og håp til de hundretusener som nå lider, sier Melvin Rivera, lederen for bibelselskapene i området.


Områdesekretær Melvin Rivera i De forente bibelselskaper forteller her om bibelselskapenes hjelpearbeid etter det katastrofale jordskjelvet som rammet Haiti 12. januar i år (video fra 18. januar - engelsk tale).

Nyheter

Hjelp til Haiti

- Det er troen som gir oss håp for fremtiden, sier Magda Victor, generalsekretær i Bibelselskapet på Haiti.
Les mer

Fakta om Haiti

Haiti

Areal: 27,750 km2 (litt større enn halvparten av Danmark)
Folketall: 9 mill.
Hovedstad: Port-au-Prince
Bnp pr. innbygger: 1 300 USD (2008) (Bnp i Norge: USD 59 500)

Offisielt språk: Fransk og kreolsk
Andel av bef som kan lese: 52,9 % (over 15 år)

Religion
Katolikker: 80 %
Protestanter: 16 %
Andre: 3 %
Ca halvparten av befolkningen praktiserer voodoo

Faktastoff fra CIA World Factbook 2010

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO