Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Gi en gaveVelg prosjekt

Støtt de kristne menighetene i Irak med din bibelgave.

Bibler til hjemvendte kristne i Irak

Med din bibelgave er du med å bygge opp igjen menighetene i Irak, der Guds ord har vært forkynt siden aposteltiden.

Nabil Omiesh er generalsekretær i Bibelselskapet i Irak.
– Se, tomme bibelesker etter utdeling av bibler, smiler Nabil Omiesh i en av kirkene som IS brente i Irak. Nye bibler kommer fram til kirkene på Ninive-sletta, konstaterer han med glede.
– Takk, Gud! sier de som får en ny bibel, forteller han. – Men vi trenger enda flere bibler, sier kirkene til oss.

Les mer om bibelarbeidet i Irak

Tips: Klikk på "fullscreen" (firkanten) nederst i høyre hjørne for best leseopplevelse.Artikler fra bladet

Ikke én forlot troen

Da de kristne i Irak fikk valget mellom å konvertere og å flykte, var det ikke en eneste som forlot sin kristne tro, forteller bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen.

– Takk Gud!

I den kristne byen Qaraqosh ble alle biblene brent. Nå smiler generalsekretær Nabil Omiesh når han finner tomme esker etter bibelutdeling i de utbrente kirkene. – Biblene kommer fram!

– Be for oss!

Turid Barth Pettersen har vært tilbake i Nord-Irak for å møte de kristne. Hun formidler sterke inntrykk fra Qaraqosh, hvor kirkene ble brent i 2014. – Be for oss, sier de kristne i Irak.

– Jeg vil ikke miste håpet!

I vinter kunne de kristne for tredje gang feire jul på Ninivesletta etter at området ble frigjort fra IS. En blanding av smerte, glede og håp preger julefeiringen.

– Velger Jesus framfor alt i hele verden

«Sami» og «Leyla» gir i dette intervjuet et unikt innblikk i hvordan det er å leve som kristen konvertitt i Irak. De ble kristne for fire år siden og strever som flyktninger, men ville ikke bytte sin kristne tro mot noe.

– Jesus hjelper oss ut av fortvilelsen

Han er prest for de kristne som har vendt tilbake etter krigen. Fortsatt er sårene på sjel og sinn dype. Fader Younan bruker bibelhistorier til å hjelpe folk å snakke om det vonde.


Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO