Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Gi en gaveVelg prosjekt

– Vi har fire bibeloversettelser som er helt ferdige, men vi har ikke penger til å trykke biblene

Bibler til Kamerun

– Vi har fire bibeloversettelser som er helt ferdige, men vi har ikke penger til å trykke biblene. Kan dere hjelpe oss? Spørsmålet kom fra Luc Gnowa, generalsekretær i Bibelselskapet i Kamerun.

Gi en bibelgave til Kamerun!

Mange av biblene skal til det nordlige Kamerun, helt mot grensen til Tsjad og Nigeria. Det er midt i «Boko Haram-land», området der terrorgruppen som er kjent for å kidnappe unge jenter, opererer. Det er et område med mange muslimer og tradisjonelle religioner, samtidig som det er mange kristne. Dette området trenger virkelig Guds Ord, så vi måtte handle raskt.

Dagen da Bibelselskapet skulle lansere Bibelen på språket Kapsiki, i den lille byen Pouss, var de meget spent. Men snart startet folkefesten: Folk kom fra alle himmelretninger, også fra nabolandene Tsjad og Nigeria.

Boko Haram påvirker landet og de kristne sterkt. De er imot utdanning, spesielt for kvinner. De ødelegger landsbyer og dreper kristne. Bare i Kamerun er flere enn 1000 mennesker drept. Men situasjonen er enda verre i nabolandene.

Samtidig rapporteres det om mange muslimer som kommer til kristen tro. Derfor er det svært viktig at vi kan skaffe nok bibler, slik at mennesker kan bli kjent med sannheten. I alt er det nå 18 komplette bibeloversettelser i Kamerun, og 75 NT.

– Jeg møtte en mann i Pouss som fortalte at han nå er 50 år gammel. Allerede før han ble født hadde foreldrene til denne mannen begynt å spare penger som de skulle bruke til å kjøpe Bibelen, når den ble tilgjengelig på deres eget språk, forteller Luc.

Så lenge har de altså ventet på Bibelen! Så høyt verdsetter de Guds Ord i Kamerun - ikke rart at det ble folkefest!

Uten hjelp utenfra vil det ikke være mulig å få trykket bibler. Landet mangler valuta, og selv om man skulle selge dette for ren kostpris, blir det altfor kostbart for flest - som har lite penger mellom hendene.

Takk for at du vil være med å gi mennesker Guds Ord - for mange er det første gang.

  • Prisen for å trykke og levere to bibler til dette avsides området i Kamerun er 154 kroner.
  • Prisen for å trykke og levere fem bibler er 385 kroner.
  • Prisen for å trykke og levere femten bibler er 1 155 kroner.

Enhver gave, stor eller liten, er selvsagt like velkommen!

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO