Gå til innhold

18 For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft.

Gi en gaveVelg prosjekt

Guds ord når nye mennesker i Syria. Støtt arbeidet med din bibelgave.

Bibler til Syria

Mens antall kristne i Syria har sunket gjennom krigsårene har bibelsalget gått opp. Krigen har altså ført nye grupper til Kristus. Det hadde nok ingen trodd da grusomhetene begynte! Nok en gang bruker Gud begivenhetene som mennesker skaper, til noe godt.

George Andrea (t.v.) er generalsekretær i Det syriske bibelselskap, her sammen med en ny medarbeider i bibelbutikken.
George Andrea (t.v.) er generalsekretær i Det syriske bibelselskap, her sammen med en ny medarbeider i bibelbutikken.

Bibelbutikken i Aleppo ligger der den alltid har gjort, helt siden Bibelselskapet ble opprettet i 1948. Mange av nabohusene har blitt rammet av raketter, men akkurat dette huset har sluppet unna. Butikken har vært åpen gjennom hele krigen! Og utrolig nok: Mens antall kristne har sunket gjennom krigsårene har bibelsalget gått opp.

– Takk for at dere har bedt for oss i alle disse årene. Uten dere hadde vi ikke klart det, sier George Andrea, generalsekretæren i Det syriske bibelselskap.

Ødeleggelsene i Aleppo er enorme.
Ødeleggelsene i Aleppo er enorme.

– Hvorfor har dere blitt?

– Dette er vårt Syria, sier George før han fortsetter: – Landet trenger oss, Syria trenger bibler. Men det har vært mange farlige situasjoner. Underveis mellom Damaskus og Aleppo peker han på steder hvor de har vært i stor fare, andre steder hvor de har måttet vente på at skytingen skulle ta slutt før de kunne kjøre videre.

Men det er så mange som har reist. Hvor ble det av alle søndagsskolelærerne? Nye må læres opp. Hvem skal ta seg av de mange foreldreløse barna? Kirkene naturligvis, men de trenger hjelp. Hvem skal hjelpe til med å lege alle de sårene som mennesker har på sjelen? George er i gang. Den lille staben i Bibelselskapet blir plutselig svært stor når alle de frivillige medarbeiderne dukker opp. Nei, vi er ikke alene, men det Bibelselskapet gjør nå på dette området er det ingen andre som gjør. Behovet er så ufattelig stort!

Felles for alle disse behovene, er imidlertid at de trenger bibler. Bibler til de nye søndagsskolelærerne, bibler til å lege sårene på sjelen og bibler til nye troende.

– Men kjære George, hvem er det som leser alle disse biblene og nytestamentene nå som halvparten av de kristne er borte?
– Det er da ganske åpenbart, svarer George. – Det er de andre det! De som har tilhørt en annen religion og er på leting etter sannheten. Den finner de i Bibelen.

Jeg vet at du og andre norske bibelvenner har gitt mye til Syria. Men behovet er ikke over! Nå er det «de andre» som ønsker seg Bibelen så inderlig. Bibelselskapet i Syria er klare til å ta imot og distribuere. Kan du gi penger til bibler og nytestamenter?

Gud har brukt begivenhetene som mennesker har skapt til noe godt, og som er til menneskers beste: Guds frelse, håp, tro og kjærlighet.

Med vennlig hilsen

Bernt G. Olsen
Bibelmisjonsleder

Gi en gave nå

Ønsker du å gi en valgfri gave med VIPPS eller over telefonregningen?
Send BIBEL SYRIA til 26606 for nærmere informasjon.


Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO