Gå til innhold

14 Da Josef hadde gravlagt faren, vendte han tilbake til Egypt sammen med brødrene sine og alle som hadde dratt opp med ham for å gravlegge Jakob.

80 timer med bibellesning midt i Oslo

Midt i Norges travleste handlestrøk skal hele Bibelen leses. Med en ombygd container som scene og Karl Johans gate som publikumsarena, skal «Bøkenes bok» leses. Klokka 09.00 torsdag morgen begynner lesningen av 1. Mosebok. Søndag kveld klokka 19.00 avsluttes vår «bibelmaraton» med lesning av Johannes' åpenbaring i Oslo domkirke. Når siste vers er lest, har maratonlesningen vart i mer enn 80 timer.

En engasjert gruppe fra Laget og Ungdom i Oppdrag har ansvar for at Bibelen skal leses fra perm til perm under bibelfestivalen. Komiteen består av Helene Fagervik, Joakim Magnus, Ida Neyens, Joris Neyens og Nanna Kildahl Mathiasen.
En engasjert gruppe fra Laget og Ungdom i Oppdrag har ansvar for at Bibelen skal leses fra perm til perm under bibelfestivalen. Komiteen består av Helene Fagervik, Joakim Magnus, Ida Neyens, Joris Neyens og Nanna Kildahl Mathiasen.

Det er Laget og Ungdom i Oppdrag som har påtatt seg ansvaret for å lese bibelteksten kontinuerlig rett utenfor domkirken. Frivillige ungdommer fra store deler av landet vil bidra som tekstlesere. Det er også innslag av tekstlesere fra utlandet. Deler av teksten vil også bli lest på samisk.

Området rundt «bibelcontaineren» ved Oslo domkirke vil bli en sentral arena under Bibelfestivalen. Her vil det bli servert kaffe, og det blir mulighet for å sette seg ned for å ta en prat. Og siden Bibelen skal leses uten stans, vil det bli folk her hele døgnet.

Avisen Vårt Land deltar som medarrangør av Bibelmaraton. I mer enn 80 timer kan folk følge bibellesningen på deres nett-TV: vltv. Underveis i lesningen vil avisens journalister også bidra med stoff om teksten og om hvordan den blir mottatt av publikum.

Lesning av bibeltekster nattestid kan være både spennende og virkningsfullt. Natt til fredag leses mange av de mest dramatiske tekstene i Det gamle testamentet. Derfor kalles denne natten for «Den svarte natten».

Neste natt er tekstleserne kommet til blant annet Salmenes bok. Denne natten har fått tilnavnet «Poetisk natt». Den siste natten skal mange av tekstene fra evangeliene leses. Denne natten kalles for «Fra mørket til lyset». Kanskje har du lyst til å oppleve disse spesielle Oslo-nettene under Bibelfestivalen? Når tekstleserne skal ta fatt på Bibelens siste bok: Johannes' åpenbaring, flyttes hele scenen inn i Oslo domkirke. Her vil en kombinasjon av sang, musikk og tekstlesning avslutte hele Bibelfestivalen.

Praktisk informasjon

  • Fra torsdag 26. mai kl. 09.00 til søndag 29. mai kl. 19.00
  • Adresse: Krysset Karl Johans gate og Kirkegata
  • Følg Bibelmaratonen på Facebook
  • Pressekontakter:
    • Ingeborg Mongstad-Kvammen: 92 69 45 87
    • Joakim Magnus: 97 74 78 33
    • Helene Fagervik: 98 81 25 19
Bibelmaraton på Karl Johans gate

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO