Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Inviterer til bibelsk moro på Latter

En egen humorforestilling skal være med og markere at Bibelselskapet fyller 200 år. Humorscenen Latter inviterer til «Bibel & Babbel».

Bibel & babbel
Klikk på bildet for å laste ned plakat i PDF-format

Å lese listen over komikere som skal få folk til å le seg gjennom en humoristisk reise fra den babelske forvirring til våre egne kristne miljøer, er omtrent som å lese nominasjonene til Komiprisen. På revyplakaten står navnene til Rune Andersen, Cecilie Steinmann Neess, Jon Niklas Rønning, Olav Svarstad Haugland og Torolf Nordbø. Regissør og tekstforfatter er Vemund Vik, en av humor-Norges fremste bakmenn. Han er blant annet vinner av den høythengende fagprisen under den årlige utdelingen av Komiprisen.

Overrasket komikerne

Stusser du over at en del av Bibelselskapets feiring er lagt til en humorscene? Det er du ikke alene om. Også folkene på Latter og i Stand Up Norge ble en smule overrasket da representanter for Bibelselskapet dukket opp på kontoret.

– Vi har jo ikke jobbet så mye med kunder innenfor kirke og kristenliv. Men vi ser på dette som en spennende utfordring. Det er mye å le av innen disse miljøene, sier Vemund Vik.

– Kan vi vente oss grovkornet humor på bekostning av bibelske personer og kristne miljøer?

– Med så dyktige og erfarne komikere tror jeg vi skal få folk til å le uten at noen blir krenket. Bestillingen er at vi skal tulle, men ikke krenke. Det gir oss det spillerommet vi trenger. Jeg kan garantere at folk som kommer på disse forestillingen, vil kose seg gjennom hele kvelden.

– Hva tenker du om navnet «Bibel og babbel»?

– Det er en kjensgjerning at mange formuleringer i språket vårt er hentet fra Bibelen. Jeg har latt meg fortelle at ordet «babbel» er hentet fra historien om Babels tårn. Det skal bli mye babbel på Latter disse kveldene, sier Vemund Vik.

Praktisk informasjon

  • 27. og 28. mai 2016 - kl. 19:00 og 21:00
  • Adresse: Latter på Aker Brygge
  • Følg også med på Facebook
  • Billettbestilling
  • Pressekontakter:
    • Ingeborg Mongstad-Kvammen: 92 69 45 87
    • Trine Aamodt-Hansen, Stand Up Norge 90 87 60 37

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO