Gå til innhold

20 Min lengsel og mitt håp er at jeg ikke skal bli til skamme i noe, men at Kristus, nå som alltid, skal bli opphøyd for alles øyne ved min kropp, enten jeg skal leve eller dø.

Morsomme miljøer

Bibelselskapets generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen er blant dem som ser fram til å se hva Norges fremste komikere finner på av morsomheter knyttet til bibel og kristne miljøer.

Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet. (Foto: Dag Kjær Smemo)

– Vi som er innenfor disse miljøene oppdager kanskje ikke alle morsomhetene. Derfor er det ekstra spennende å høre hva komikere fra andre miljøer ser nå de tar et skråblikk på Bibelen og kristne miljøer.

– Du er ikke redd for at dere kan oppleve at den kristne troen og bibelske sannheter blir tråkket på når dere slipper komikere til på denne måten?

– Slett ikke. Bibelen er så sterk i seg selv at den tåler en støyt. Selv om det er mange alvorlige tekster i Bibelen, er det også humor som ligger skjult. Vanligvis er kirker og kristne organisasjoner opptatt av å ha kontroll. Nå har vi bevisst sluppet fra oss litt kontroll. Jeg er overbevist om at det blir til stor glede for oss alle.

– Hva vil Bibelselskapet oppnå med å arrangere en revy i forbindelse med sitt jubileum?

– Vi vil åpne Bibelen for alle. Og vi er opptatt av at Bibelen og bibellesning også er gøy. Som en del av et større program, tror vi at det er godt at vi kan møtes på et teater der vi får trimmet lattermusklene og dermed åpnet Bibelen på en ny måte for mange, sier Ingeborg Mongstad-Kvammen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO