Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

SalmeKlang-konsert

Når Bibelselskapet inviterer til Bibelfestival, har salmesang en helt naturlig plass. I generasjoner har unge og gamle funnet trøst og glede i salme-tekster og toner.

Fra venstre: Jo-Martin Grosås Nordbø, Knut-Ingolf Brenne, Mari Klingen og Per Erik Olsen
SalmeKlang, fra venstre: Jo-Martin Grosås Nordbø, Knut-Ingolf Brenne, Mari Klingen og Per Erik Olsen

Når denne salmetradisjonen skal videreformidles, kommer SalmeKlang på banen. Våren 2008 begynte noen musikere og sangere å leke seg innenfor salmesjangeren. Resultatet ble et viltvoksende «salmeband» med appell til alle aldersgrupper.

I sin egenpresentasjon på nettsiden www.salmeklang.no skriver bandet:

«SalmeKlang er et firemanns-orkester som kombinerer folketoner fra hele verden med norske religiøse tekster. Disse salmene er en viktig del av vår kulturarv og nordiske salmeskatt, en skatt som berører, gleder og trøster de som hører og synger dem. Salmer er en viktig del av vår norske identitet, og SalmeKlang vil med sitt arbeid være med på å bevare dette. Å benytte seg av folketoner og folkemelodier fra hele verden, er med på å skape et fellesskap på tross av landegrenser og geografisk beliggenhet.»

SalmeKlang står bak flere plateutgivelser. De har spilt på ungdomsfestivalen Skjærgårds Music & Mission, Kirkemøtet for Den norske kirke, små bedehus og vært på turné sammen med koret Mosaic.

Praktisk informasjon

  • 27. mai kl. 19:00
  • Adresse: Oslo domkirke
  • Pressekontakter:
    • Ingeborg Mongstad-Kvammen: 92 69 45 87
    • Mari Klingen: 91 68 07 95
«27.mai spiller vi i Oslo domkirke i forbindelse med Bibelfestival 2016! I løpet av denne festivalen skal det blant annet være kunstutstillinger, debattmøte på Litteraturhuset, Bibel og Babbel på Latter, festforestilling i Oslo Konserthus, og vi gleder oss til å være en del av denne storslåtte feiringen.»

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO