Gå til innhold

7 I nærheten av dette stedet lå det et gods som var eid av den fremste mannen på øya, han het Publius. Han tok vennlig imot oss som sine gjester i tre dager.

Festmaraton med bibeldikt

Flere av Oslos bokhandlere vil markere Bibelen i løpet av Bibelfestival 2016. Det blir lavmælte samtaler og foredrag om Bibelens betydning for litteraturen.

Alf Kjetil Walgermo er den ene av to redaktører av boken Bibeldikt, der 88 norske forfattere bidrar. (Foto: Hans Johan Sagrusten)
Alf Kjetil Walgermo er den ene av to redaktører av boken Bibeldikt, der 88 norske forfattere bidrar. (Foto: Hans Johan Sagrusten)

88 av Norges fremste forfattere er med i boka Bibeldikt. Her skriver de dikt i samtale med bibeltekster – ett dikt for hver dag i kirkeåret. Forfatterne har skrevet med fritt mandat og nærmer seg bibeltekstene både tvilende, troende og undrende. Resultatet er over 300 sider med ny norsk lyrikk i samtale med tekster som har stått sentralt i å forme den vestlige kulturen. Bibeldikt ble blant annet trukket fram som en av årets beste bøker både i VG og i Klassekampen.

I anledning Bibelfestivalen og feiringen av 200-årsjubileet for den norske oversettelsen av Bibelen vil noen av forfatterne lese bibeldiktene sine på ulike bokhandler i Oslo sentrum lørdag 28. mai. Poesifesten starter på Tronsmo kl. 11, fortsetter på Vivo kl. 12 og flytter seg deretter til Ark Egertorget kl. 13 og Norli Universitetsgata kl. 14. Til slutt blir det bokbad på Eldorado, der forfatterne leser og samtaler om bibel og poesi med forfatter og redaktør Alf Kjetil Walgermo.

Gå ikke glipp av denne poetiske festmaratonen lørdag 28. mai!

Program:

11.00: Tronsmo - med forfatterne Steinar Opstad, Geir Gulliksen og Aasne Linnestå. Introduksjon ved Alf Kjetil Walgermo
12.00: Vivo - med forfatterne Steinar Opstad, Geir Gulliksen og Aasne Linnestå. Introduksjon ved Alf Kjetil Walgermo
13.00: Ark - med forfatterne Brit Bildøen, Erling Kittelsen og Karin Haugane. Introduksjon ved Alf Kjetil Walgermo
14.00: Norli - med forfatterne Brit Bildøen, Erling Kittelsen og Karin Haugane. Introduksjon ved Alf Kjetil Walgermo
15.00: Eldorado: Bokbad/bibeldiktlesing med Mona Høvring, Aasne Linnestå, Erling Kittelsen og Walgermo som intervjuer/ordstyrer/introdusør

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO