Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Dette er artistene som er med på Festforestillingen Bibelen

Ole Paus
Ole Paus

Hanne Krogh: Knapt noen norsk sanger har oppnådd større heder enn det Hanne Krogh har gjort. Da hun sammen med Elisabeth Andreassen vant Melodi Grand Prix med ”La det swinge” åpnet det seg mange dører for henne. Men allerede lenge for hun ble Grand Prix-Hanne hadde hun et stort navn i Norge. Svært mange kjenner henne som Sonja i Reisen til julestjernen.
I tillegg til en innholdsrik karriere innenfor popmusikken, har Hanne Hanne Krogh også markert seg med sine årlige juleturneer. I førjulstiden besøker hun og hennes musikervenner kirker fra nord til sør.

Ole Paus: I snart 50 år har Ole Paus vært en del av den norske offentligheten. I mange år var han en sint samfunnsrefser. Hans sterke samfunnsengasjement har ikke avtatt, men i dag er formen noe mildere. Han er også blitt en høyt skattet sanger innen kirkelige sammenhenger. Ole Paus er en begavet ordkunstner. Visste du for eksempel at det er ham som først sa ”I dag har vi alt, men det er også alt vi har”?

Marianne Antonsen: Marianne Antonsen har en spennende musikkarriere. Hun har markert seg innen flere sjangere, blant annet gospel. Marianne Antonsen har også samarbeidet med Oslo Soul Children. Helene Bøksle: Med sin særegne evne til å tolke tekst, har Helene Bøksle blitt en artist med et stort publikum. I vår er hun aktuell med filmmusikk; i filmen Birkebeinerne. Helene Bøksle har gitt ut fem CD-plater.

Thomas Ruud: Thomas Ruud er en av landets mest ettertraktede operasangere. Han har vært innom store operascener over i hele Europa. Her hjemme har tenoren fått et stort publikum når han er med på Hanne Kroghs juleturneer. Da Hanne Krogh skulle velge en operasanger til denne forestillingen, var hennes førstevalg Thomas Ruud.

Oslo Soul Children: Oslo Soul Children er hjørnesteinen i den store soulchildren-bevegelsen som Ragnhild Hiis Aanestad leder. Dette koret betegnes som et av landets fremste barnekor. Korets plater er blitt bestselgeren innen sjangeren, de har sunget for Kongen og statsministeren. På denne forestillingen bidrar de med livsglade barnestemmer.

Gospelkoret HIM: Når gospelkoret Him går på scenen, er det mange som undrer seg over at sangeren ikke er svarte. For dette koret har spesialisert seg på «svart gospel». Øystein Lund Olafsen er korets dirigent.

Øystein Lund Olafsen: For det store publikum er kanskje Øystein Lund Olafsen ikke det mest kjente navnet. Men i musikkmiljøet har han en høy stjerne. At han blir med som musikalsk leder for denne forestillingen, er en garanti for at kvaliteten blir høy. Til daglig er Øystein Lund Olafsen organist i Lommedalen menighet i Bærum.

St. Laurentiuskoret sørger for mektig korsang under Festforestillingen. Det kritikerroste koret fra Lørenskog skal fylle Konserthusets store sal med «bibelsk korsang». Dirigent er Yngve Haltbakk.

Festforestilling i Oslo konserthus
Klikk på bildet for å laste ned plakat i PDF-format

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO