Gå til innhold

21 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han måtte dra til Jerusalem, og at de eldste, overprestene og de skriftlærde skulle la ham lide mye. Han skulle bli slått i hjel, og den tredje dagen skulle han reises opp.

Bibelbilder på vandring

17. april 2013.

Utstillingen ”Sennepsfrøet” med den kasakhstanske kunstneren Nelly Bubes bilder har vært på vandring i flere måneder. Den har samlet nærmere 8000 mennesker i Vågsbygd, Stavanger, Skudeneshavn, Fitjar og Nordberg kirke i Oslo.

Det har vært et rikt program rundt utstillingen med foredrag, konserter, undervisning og bibelfortellinger. Mange steder har det vært et fint samarbeide mellom kirke, skole og kultur. Bare på Nordberg i Oslo besøkte mer enn 30 skoleklasser bibelutstillingen.

”Bibelen fortalt fra Kasakhstan” har vakt ny bibelinteresse for mange også i Norge. Gjennom Nelly Bubes bilder har mange besøkende fått en ny bibelopplevelse. En elev stilte seg foran et bilde og spurte bibelfortelleren: ”Historien på dette bildet kjenner jeg ikke. Men bildet ser så spennende ut. Kan du fortelle oss hva det handler om?”

“Den bibelske virkeligheten gir oss et større bilde av virkeligheten”, sa Henrik Syse under et av sine foredrag i forbindelse med utstillingen.

I forbindelse med utstillingen er det laget en bok med en del av Nelly Bubes nye bibelbilder. Boka heter ”Paradishagen” og kan bestilles fra Bibelselskapet. Gå til nettbokhandelen.