Gå til innhold

11 Kort tid etter ga Jesus seg på vei til en by som heter Nain. Disiplene og en stor folkemengde dro sammen med ham.

«Nattverden» Maleri av Vicente Juan Masip (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Foto: «Nattverden» Maleri av Vicente Juan Masip (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Påske

17. april 2013.

Påsken er den viktigste og eldste kristne høytiden og feires til minne om Jesu oppstandelse fra de døde

Påsken er et drama på liv og død som utspiller seg over flere dager: Palmesøndag rir Jesus inn i Jerusalem og hylles som konge. Skjærtorsdag spiser han sammen med disiplene for siste gang og innstifter nattverden. Langfredag blir han korsfestet på Golgata og dør. Påskedag står han opp fra de døde og 2. påskedag fortelles det blant annet om hvordan han møter to disipler på veien til Emmaus og snur opp-ned på deres liv slik at de omvender seg.

Ordets skole 
Du kan meditere over påskens tekster ved hjelp av Lectio Divina (Ordets skole) som oppdateres for hver søn- og helligdag i kirkeåret. Lectio Divina er en metode som gir hjelp til å lese, lytte til og meditere over bibeltekstene på en ny måte slik at Gud taler til oss i vår hverdag.

Bibelquiz
Ønsker du å utfordre deg selv eller andre kan du også forsøke deg på vår Bibelquiz. Vi legger til rette for spørsmål med ulik vanskelighetsgrad slik at både barn, voksne og personer med ulik fartstid som bibellesere skal få en tilpasset utfordring. Særlig aktuell er kanskje vår Påskequiz.

Aktuelle bøker

Jesus lever

Illustrert av Kees de Kort
Les mer 49,-

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO