Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Kirkene må nå holde åpent 24 timer i døgnet for å kunne ta imot alle som trenger hjelp og sjelesorg. (Foto: Dag Kjær Smemo)

Foto: Kirkene må nå holde åpent 24 timer i døgnet for å kunne ta imot alle som trenger hjelp og sjelesorg. (Foto: Dag Kjær Smemo)

Dramatisk i Ukraina: Bare Kirken har folkets tillit

19. februar 2014.

Pressebyråene melder om at flere er drept og over 1000 mennesker er skadet i gatekampene i den ukrainske hovedstaden Kiev det siste døgnet. Over hele landet strømmer folk nå til kirkene for å få hjelp og sjelesorg.

Bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsen har løpende kontakt med assisterende generalsekretær i Det ukrainske bibelselskapet, Anatoliy Raychynets, som forteller om en svært dramatisk situasjon:
– Hele byen er nå sperret av. All trafikk med bil, tog og innenriksflyvninger til og fra til Kiev er stanset. Grensekontrollen er satt inn for å kontrollere dokumentene til alle som reiser inn til byen, forteller han.

Bare kirkene har folkets tillit
I Kiev har om lag 20 000 demonstranter fra opposisjonen samlet seg til protester på Uavhengighetsplassen, men urolighetene rammer hele den vestlige delen av landet.

– De fleste har fullstendig mistet tiltroen til politikerne. Det er nå bare kirken som har folkets tillit – det gjentas hele tiden på radio, TV og blant andre kommentatorer, forteller Anatoliy Raychynets.

Father Vasily, nestleder i Det ukrainske bibelselskapets styre og ortodoks prest, rapporterer fra situasjonen i Lvov i Vest-Ukraina:
– Folk kommer gråtende til kirken til alle tider av døgnet. Derfor må også kirkene holde åpent 24 timer i døgnet for å kunne ta imot alle som trenger hjelp og sjelesorg. Har dere noen Nytestamenter eller bibler vi kan gi dem, spør han.

Be for Ukraina!
– Det ukrainske bibelselskap er vår nærmeste samarbeidspartner. Vi har hatt et dypt samarbeid gjennom mange år. Vi oppfordrer alle til å be om en fredelig utgang på denne situasjonen som ser helt umulig ut nå, sier Bernt Greger Olsen i Det Norske Bibelselskap.Bilder fra demonstrasjonene på Uavhengighetsplassen i Kiev, Ukraina, desember 2013
(Alle foto: Bernt G. Olsen)

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16   

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16   


Anatoliy Raychynets er assisterende generalsekretær i Det ukrainske bibelselskapet.
Anatoliy Raychynets er assisterende generalsekretær i Det ukrainske bibelselskapet.
Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen er leder for Bibelskapets bibelmisjonsavdeling i Norge.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO