Gå til innhold

12 For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer.

Leder i Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS), Tor Erling Fagermoen og generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen undertegnet en ny samarbeidsavtale om kristenrussarbeidet. (Foto: Markus Plementas/KPK)

Foto: Leder i Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS), Tor Erling Fagermoen og generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen undertegnet en ny samarbeidsavtale om kristenrussarbeidet. (Foto: Markus Plementas/KPK)

Signerte ny kristenrussavtale

19. september 2014.

Bibelselskapet, Ungdom i Oppdrag og Laget har undertegnet en ny samarbeidsavtale om Kristenrussen. Nå kan 100 kristenruss reise på misjonstur det kommende året.

De tre organisasjonene fortsetter å støtte kristenrussarbeidet for tre nye år. Sammen vil de jobbe for at flere skal bli kristenruss og at kristenrussen skal bli tent på Bibelen og misjon.

– Viktig investering
– Vi ønsker å gi unge mennesker et hjerte og en erfaring av misjon. Denne avtalen går rett inn i vår hovedmålsetting som er å gi unge mennesker misjonsengasjement, sier Andreas Nordli, leder i Ungdom i Oppdrag.

Nytt av året er også at Bibelselskapet tilbyr en misjonstur til Ukraina.

– For oss er det et verdifullt samarbeid fordi vi ser at ungdom blir engasjert i Bibelen og misjon. Vi tror arbeidet vil bidra til et livslangt engasjement, sier generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen.

Kick off-turné
Organisasjonene er ulike, men de har det til felles at de er internasjonale bevegelser som til sammen er representert i nesten hele verden.

Krussen er i disse dager på kick off-turné der de rekrutterer ungdom til å bli kristenruss.

Generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget), Tor Erling Fagermoen, sier det er viktig for Laget å satse på det siste skoleåret.

– Det er med på å gi videre et engasjement for studentarbeid både her hjemme og internasjonalt, sier Fagermoen.

Spleiselag
Kristenrussarbeidet er primært tilknyttet Laget, som følger opp lederen for kristenrussarbeidet. De tre organisasjonene er med på å lønne stillingen.

Ungdom i Oppdrag ble med på kristenrussavtalen i 2011. Avtalen erstattet en tidligere avtale med aktører som etter hvert hadde trukket seg ut.

KPK

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO