Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

<strong>Bibeldagen 2015:</strong> På et tidspunkt i historien representerte Egypt trygghet for Jesus og hans familie. For dagens kristne i Egypt er vissheten om at de ikke er alene, men del av en verdensvid kirke, en trygghet i seg selv. Vær med og støtt det viktige arbeidet Bibelselskapet i Egypt gjør for landets kristne minoritet!

Foto: Bibeldagen 2015: På et tidspunkt i historien representerte Egypt trygghet for Jesus og hans familie. For dagens kristne i Egypt er vissheten om at de ikke er alene, men del av en verdensvid kirke, en trygghet i seg selv. Vær med og støtt det viktige arbeidet Bibelselskapet i Egypt gjør for landets kristne minoritet!

En kristen tilstedeværelse i Egypt

26. januar 2015. Ingeborg Mongstad-Kvammen

«Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og flykt til Egypt, og bli der til jeg sier fra! For Herodes kommer til å lete etter barnet for å drepe det» (Matt 2,13).

Ingeborg Mongstad-Kvammen

I 2014 var 51,2 millioner mennesker på flukt. Akkurat nå er mer enn 22 millioner barn på flukt fra krig. Jesus selv var flyktning sammen med sin familie. Han måtte flykte fordi han var forfulgt. Det står ikke noe i Matteusevangeliet om hvor lenge familien ble i Egypt. Det eneste som står, er at de ble der helt til Herodes var død. Men Egypt kan altså skilte med å ha vært vertskapsnasjon for den hellige flyktningfamilie. Fra kirkehistorien vet vi at kristendommen spredte seg til Egypt svært tidlig. Tradisjonen forteller at apostelen Markus selv opprettet en katekeseskole i Alexandria, og flere av kirkefedrene var knyttet til denne skolen.

Da jeg besøkte Bibelselskapet i Egypt i mars 2014, ble jeg tatt med på ungdomsgudstjeneste i en kristen landsby. Gudstjenestene var et samarbeid mellom den lokale koptiske presten og Bibelselskapet. Det var en fredag kveld, og gudstjenesten minnet om en norsk ungdomsgudstjeneste. Den eneste forskjellen var at guttene og jentene satt på hver sin side i kirken.

Siden den aller første kristne kirke har det vært en kristen tilstedeværelse i Egypt. Nå er de kristne en minoritet. Det gjorde sterkt inntrykk på meg å møte kristne ungdommer. Jeg så hvor viktig det var for dem å oppleve at de ikke er alene. Vi har i år valgt å bruke Bibeldagen til å støtte Bibelselskapet i Egypt. Vi gjør det fordi den kristne minoriteten trenger å oppleve at de ikke er alene. På et tidspunkt i historien representerte Egypt trygghet for Jesus og hans familie. For dagens kristne i Egypt er vissheten om at de ikke er alene, men del av en verdensvid kirke, en trygghet i seg selv. Vær med og støtt det viktige arbeidet Bibelselskapet i Egypt gjør for landets kristne minoritet!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO