Gå til innhold

5 Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?

Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet. (Foto: Dag K. Smemo)

Foto: Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet. (Foto: Dag K. Smemo)

200-års bibelfestival

08. juli 2015.

I Oslo skal Bibelen være på alles lepper i mai neste år. Resten av landet inviteres også med når Bibelselskapet feirer 200-årsdag i 2016.

Bibelgeneral Ingeborg Mongstad-Kvammen inviterer til en storstilt bibelfestival i dagene mellom 26. og 29. mai 2016.

– Disse dagene har vi som målsetning å prege hele Oslo sentrum med Bibelen. Vi har utarbeidet et program tilpasset de fleste målgrupper, både ungdom og voksne, kirkefremmede og kirkevante. Vi skal slå på stortromma, sier hun.

Domkirken
Det Norske Bibelselskap ble stiftet 26. mai 1816 i Oslo Domkirke, og domkirken er arena for flere deler av bibelfestivalen.
– Feiringen innledes med Bibelselskapets representantskapsmøte - nettopp i domkirken - på selveste 200-årsdagen, forteller Mongstad-Kvammen.

I domkirken vil det også arrangeres bibelsk salmekveld, og søndag formiddag økumenisk jubileumsgudstjeneste der alle kirkesamfunn er inviterte til å være med å feire Bibelselskapet og Bibelen i Norge.

Hele landet er imidlertid invitert til bibelfestivalen som kulminerer i hovedstaden vår.

Jubileumsforestilling
På revyscenen Latter byr noen av landets fremste komikere på forestillingen «Bibelsk humor». I Oslo Konserthus innbyr Hanne Krogh til en festforestilling der hun sammen med en rekke sangere og musikere tar publikum med på en kirkemusikalsk reise i tid og rom.

– «Jesus loves electro» setter også opp konsert, kanskje for en litt annen målgruppe, men også den med tydelig bibelfokus, sier Mongstad-Kvammen.

Bibelfestivalen skal appellere til alle sanser: Kunstutstillingen  «Den store fortellingen» består av 56 bilder med bibelske motiver malt av den kasakhstanske kunstneren Nelly Bube.

– De som legger turen innom en bokhandel vil dessuten få erfare at vi også er der, sier Mongstad-Kvammen.

Flere av Oslos bokhandlere planlegger bibelske bokbad med lavmælte samtaler om Bøkenes bok og dens betydning for litteraturen. I forkant av bibelfestivalen lanseres dessuten Bibelselskapets egen jubileumsbok - foreløpig med arbeidstittelen «Boken som forandret verden».

Bibelmaraton
Selvsagt skal hele Bibelen leses fra perm til perm i løpet av festivaldagene.
– Ungdom i oppdrag er prosjektledere for en bibelmaraton som finner sted i et åpent studio i Oslos travle gater - og som også overføres til web-tv.

Av andre arrangementer kan nevnes misjonsbasar for «bibler til Cuba», et bibelsk dypdykk i regi av tankesmia Skaperkraft og i tillegg er en del arrangementer foreløpig i støpeskjeen.

– I Oslo ønsker vi også å sette fokus på Bibelen i det offentlige rom. Oslo Soul Children vil sørge for det - på et sentralt torg eller en plass i Oslo sentrum. Dessuten vil de som reiser med buss, trikk eller t-bane i løpet av helgen bli minnet om både kjente og mindre kjente bibelsteder, avslører Bibelselskapets generalsekretær.

Pakketur til Oslo
I forbindelse med bibelfestivalen arrangerer turoperatøren Si-reiser pakketur til Oslo. Den som blir med kan velge hvilke deler av programmet man ønsker å delta på.

– Dette blir tiårets fest, og den største økumeniske bibelfestivalen i vår levetid. Sett av tid og vær i Oslo nettopp da, oppfordrer Mongstad-Kvammen.

Den nasjonale feiringen er i Oslo, men Hanne Krogh-forestillingen vil turnere i hele landet. Dessuten har en redaksjonsgruppe i Bibelselskapet satt sammen en ressurspakke med bibelbruksmateriell som sendes til alle menigheter i Norge, slik at hele landet kan la seg inspirere til bibelaktiviteter.

– Det viktigste for oss er ikke å se tilbake på de 200 årene som har gått, men å se framover. Det skal også programmet bære preg av - vår visjon er å åpne Bibelen for alle, sier Bibelselskapets generalsekretær.

Foreløpig programoversikt finner du her

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO