Gå til innhold

4 Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme.

En moské i Samarkand, Usbekistans nest største by.

Foto: En moské i Samarkand, Usbekistans nest største by.

Studiereise til Usbekistan

02. november 2015.

En gruppe på 27 var i slutten av oktober med på en ti dagers tur til Usbekistan, arrangert av Bibelselskapet. Tidligere generalsekretær Stein Mydske og Astri Hoff Mydske var turledere i nært samarbeid med Rostyslav Stasyuk fra Bibelselskapets Sentral-Asia-kontor.

Fra en evangelisk menighet i Tashkent.
Fra en evangelisk menighet i Tashkent. (Foto: Stein Mydske)

Programmet for turen inneholdt både de vanlige severdighetene langs Silkeveien og besøk i moskeer, synagogen i Bukhara, den russisk ortodokse katedralen i Tashkent og evangeliske kirker i Tashkent, Bukhara og Samarkand. Alle steder deltok vi ved gudstjenester og fikk snakke med kirkelederne. Disse besøkene var det absolutte høydepunktet på turen, ifølge deltakerne.

Fra en russisk-ortodoks kirke i Taskent.
Fra en russisk-ortodoks kirke i Taskent. (Foto: Stein Mydske)

Programmet var lagt opp gjennom et godt samarbeid med generalsekretær Khalmat Ashirov i Bibelselskapet i Usbekistan og Behzod M. Kadirov fra Komiteen for religiøse saker i Cabinet of Ministers for Republikken Usbekistan. Begge disse var også med på de fleste besøkene i kirkene.

Fra synagogen i Bukhara.
Fra synagogen i Bukhara. (Foto: Stein Mydske)

Vårt ønske var å få en bedre kjennskap til og forståelse for den religiøse situasjonen i Usbekistan, noe samtalene både med de lokale prestene, Bibelselskapets generalsekretær og Behzod M. Kadirov bidro til. En hjertelig takk også til vår eminente og kunnskapsrike guide Nazira, fra Silk Road Tours.