Gå til innhold

1 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.

En moské i Samarkand, Usbekistans nest største by.

Foto: En moské i Samarkand, Usbekistans nest største by.

Studiereise til Usbekistan

02. november 2015.

En gruppe på 27 var i slutten av oktober med på en ti dagers tur til Usbekistan, arrangert av Bibelselskapet. Tidligere generalsekretær Stein Mydske og Astri Hoff Mydske var turledere i nært samarbeid med Rostyslav Stasyuk fra Bibelselskapets Sentral-Asia-kontor.

Fra en evangelisk menighet i Tashkent.
Fra en evangelisk menighet i Tashkent. (Foto: Stein Mydske)

Programmet for turen inneholdt både de vanlige severdighetene langs Silkeveien og besøk i moskeer, synagogen i Bukhara, den russisk ortodokse katedralen i Tashkent og evangeliske kirker i Tashkent, Bukhara og Samarkand. Alle steder deltok vi ved gudstjenester og fikk snakke med kirkelederne. Disse besøkene var det absolutte høydepunktet på turen, ifølge deltakerne.

Fra en russisk-ortodoks kirke i Taskent.
Fra en russisk-ortodoks kirke i Taskent. (Foto: Stein Mydske)

Programmet var lagt opp gjennom et godt samarbeid med generalsekretær Khalmat Ashirov i Bibelselskapet i Usbekistan og Behzod M. Kadirov fra Komiteen for religiøse saker i Cabinet of Ministers for Republikken Usbekistan. Begge disse var også med på de fleste besøkene i kirkene.

Fra synagogen i Bukhara.
Fra synagogen i Bukhara. (Foto: Stein Mydske)

Vårt ønske var å få en bedre kjennskap til og forståelse for den religiøse situasjonen i Usbekistan, noe samtalene både med de lokale prestene, Bibelselskapets generalsekretær og Behzod M. Kadirov bidro til. En hjertelig takk også til vår eminente og kunnskapsrike guide Nazira, fra Silk Road Tours.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO