Gå til innhold

22 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.

Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet

Foto: Ingeborg Mongstad-Kvammen er generalsekretær i Bibelselskapet

En feiring av Bibelen

08. august 2016. Av: Ingeborg Mongstad-Kvammen

Siden sist utgave av Bibelgaven har vi startet vår 200-årsjubileumsfeiring. Dette skal være en feiring av Bibelen, mer enn en feiring av Bibelselskapet.

Første etappe var festivalen «Bibelen for alle» i Oslo 26.-29.mai.Vi hadde 11 000 gjester i løpet av helgen, inkludert vel 4 000 seere på Vårt Land TVs overføring av bibelmaraton. Den kan fortsatt sees på bibel.vl.no. Ca. 150 frivillige var engasjert i løpet av festivalen, 65 av disse leste bibeltekst under bibelmaraton, mens 21 sto på stand for å snakke med folk.

Vi klarte å nå et yngre publikum: Både på ungdomsparty, lovsangskveld, konsert, bursdagsfest og bibelmaraton var det barn, ungdom og unge voksne som organiserte, sto på scenen og var publikum. Vi sto som avsender for en relevant og aktuell bibel overfor disse gruppene, i en helt annen skala enn vi har klart tidligere.

Vi fikk nærmere 500 nye «Liker»-klikk på Bibelselskapets Facebook-profil i festivaluka, Verbum fikk nesten 300 nye, og vi nådde mer enn 200 000 med Facebook-oppdateringer. Dette er trolig nesten like verdifull som at vi fikk tid på Dagsrevyen den 26.mai. På nettsiden bibel.no hadde vi ca. 16 prosent flere besøkende enn i tilsvarende uke de tre siste årene.

Kampanjen med bibelord på buss, trikk og t-bane i Oslo ble lagt merke til. En undersøkelse utført av TNS Gallup viser at 38 prosent av de reisende så kampanjen. Av disse var 33 prosent negative, mens 16 prosent ikke hadde noen mening. De resterende 51 prosent var enten positive, opplevde den som interessant eller syntes den vekket ettertanke.

To ganger ble det gitt takkoffer fra en fullsatt Oslo domkirke, og i kirker over hele landet var det ofringer til barnebibler på Cuba den 29.mai. Dette lover godt for cubanske barn. «Bibelen – boken som formet vår kultur», boka som Dag Kullerud skrev for oss i forbindelse med jubileet, ligger i skrivende stund på bokhandlerforeningens bestselgerliste.

Nå begynner de neste etappene i feiringen av Bibelen i 2016. Først ut er Dalsmarken, og deretter følger Trondheim, hvor vi er sterkt til stede under Olavsfestdagene. Stafettpinnen går så videre til Herøy på Sunnmøre. Der har lokale krefter dratt i gang en bibelfestival. Vår oppfordring er at flere gjør som Herøy og lager lokale feiringer av Bibelen. Plukk gjerne ideer fra Oslo eller Herøy, og bruk ressurspakken «BRUK BIBELEN» som vi sendte ut til alle menigheter i landet i fjor høst.

Vi arbeider nå med å sende festforestillingen «Bibelen» til Kristiansand og Bodø 23-25 september. Gled dere! Vi arbeider også med å komme rundt med bibelfortelling, foredrag og debattmøter om Bibelens plass i den offentlige samtale. Følg med på våre nettsider!

2016 er i ferd med å bli et bibel-år. Det trenger vi. For selv om 67 prosent av oss eier en bibel eller et nytestamente, viser statistikken at bare 6 prosent bruker den relativt ofte. Vi må derfor arbeide kreativt for at flere skal ta Bibelen i bruk. Og vi trenger deres hjelp til å gjøre dette!

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO