Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

«Bruk Bibelen» kan være en gave til menigheten og forsamlingen eller en gave til egen inspirasjon.

Foto: «Bruk Bibelen» kan være en gave til menigheten og forsamlingen eller en gave til egen inspirasjon.

Glimt fra jubileumsåret

12. januar 2017. Av: Hans J. Sagrusten

Bibelselskapets 200-årsjubileum har blitt feiret gjennom hele 2016. I tillegg til bibelfestivaler i Oslo og Kristiansand har det vært et mylder av lokale arrangementer.

Mange av de lokale feiringene har hentet ideer fra aktivitetspakka BRUK BIBELEN, som ble sendt ut til alle menigheter og forsamlinger høsten 2015.

Bibelutstilling

Bibelutstilling i Jølster (Foto: Hallstein Dvergsdal, Firda Tidend)
Bibelutstilling i Jølster (Foto: Hallstein Dvergsdal, Firda Tidend)

Mange menigheter har spurt i lokalavisa: «Hvem har den eldste Bibelen i bygda?» og laget lokale bibelutstillinger, ofte i samarbeid med det lokale biblioteket. Det har vært utstillinger i Høybråten, Midsund, Ulsteinvik, Østre Aker, Stamnes, Geilo, Nittedal, Eidsberg, Risør, Suldal og Gauldal. Fra utstillingen i Jølster ser vi menighetsrådslederne Marta Fimreite og Astrid Aardalsbakke Feldt med hver sin gamle bibel (bildet).

Jubileumsgudstjeneste

Jubileumsgudstjeneste i Oslo Domkirke (Foto: Hans J. Sagrusten)
Jubileumsgudstjeneste i Oslo Domkirke (Foto: Hans J. Sagrusten)

Det har vært holdt en rekke festgudstjenester i forbindelse med Bibelselskapets 200-årsjubileum, blant annet i alle landets domkirker. Bildet viser biskop Ole Chr. Kvarme, tidligere generalsekretær i Bibelselskapet, og biskop Tor Singsaas, formann i Bibelselskapet i jubileumsåret, under festgudstjenesten i Oslo Domkirke 29. mai. Jubileet har også blitt markert med festgudstjenester en rekke andre steder i landet.

Bibelmaraton

Bibelmaraton i Eidsberg (Foto: Hans J. Sagrusten)
Bibelmaraton i Eidsberg (Foto: Hans J. Sagrusten)

Mange menigheter og forsamlinger har arrangert bibelmaraton i 2016. Noen har lest hele Bibelen fra perm til perm, andre har lest hele Det nye testamentet, mens andre igjen har fordelt lesingen over flere uker. Det har vært bibelmaraton i Tønsberg, Råde, Røyken, Voss, Høvåg, Holmestrand, Høybråten, Midsund, Fusa, Herøy, Eidsberg (bildet), Risør, Skjold og Knarvik. Mange steder ønsker menigheten å fortsette lesingen med egne bibellesekvelder. På bildet leser Jostein Trømborg og Berit Johansson.

Festforestilling

Rauma Gospelkor (Foto: Evy Kavli, Åndalsnes Avis)
Rauma Gospelkor (Foto: Evy Kavli, Åndalsnes Avis)

Det har vært arrangert mange lokale feiringer av Bibelselskapet. I Åndalsnes deltok Rauma Gospelkor (bildet) under Storsøndag i kulturhuset, der Bibelselskapets 200-årsjubileum ble markert. Seks personer fra Rauma, fra ulike land i verden, leste Johannes 3,16 på hver sitt språk. Publikum fikk også høre om George Andrea, generalsekretær i Syria, som arbeider for Bibelselskapet under særdeles vanskelige forhold i Aleppo.

Kunstutstilling

Kunstutstillingen «Den store fortellingen», Nelly Bube
Kunstutstillingen «Den store fortellingen», Nelly Bube

Kunstutstillingen «Den store fortellingen» med bilder av den kasakhstanske kunstneren Nelly Bube har vært en rekke steder i 2016: Nordstrand, Nedenes, Tjensvoll, Høvåg, Hønefoss, Fjære, Eidsberg, Risør, Nedstrand, Sandviken. Utstillingen er vakker og skaper engasjement og refleksjon omkring bibeltekstene. Den kan bestilles i 2017 ved å kontakte Bibelselskapet. Bildet viser «Såmannen» av Nelly Bube.

Tilbake til innholdsoversikten


Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO