Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Vinner av Nobels fredspris 2019, Abiy Ahmed, har god kontakt med Det etiopiske bibelselskapet. (Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock)

Foto: Vinner av Nobels fredspris 2019, Abiy Ahmed, har god kontakt med Det etiopiske bibelselskapet. (Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock)

Fredsprisen til Etiopias statsminister Abiy Ahmed

11. oktober 2019. Av: Generalsekretær i Det Norske Bibelselskap, Paul Erik Wirgenes

Det Norske Bibelselskap gratulerer den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed med Nobels fredspris. Hans modige engasjement for fred og menneskerettigheter har skapt håp og framtidstro i en hardt prøvet del av Afrika.

Det Norske Bibelselskap har også gratulert generalsekretær Yilma Getahun i Det etiopiske bibelselskap med utdelingen av fredsprisen til statsministeren. Yilma uttrykker stor glede over tildelingen og understreker den gode kontakten det er mellom statsminister, Bibelselskapet og kirkene i landet.

Statsministerens fredsengasjement preges av en integrert forståelse av religionenes betydning for menneskers liv. Ved innsettelsen ble han overrakt en spesiell bibelutgave på sitt eget morsmål Oromo, som han mottok med takk.

Generalsekretær Yilma Getahun (bildet) i Det etiopiske bibelselskap gratulerer Abiy Ahmed med Fredsprisen. (Foto: Bibelselskapet)
Generalsekretær Yilma Getahun (bildet) i Det etiopiske bibelselskap gratulerer Abiy Ahmed med Fredsprisen.

Etiopia er årets hovedfokus for Bibelselskapet. Da Yilma tidligere i år besøkte Norge understreket han gang på gang betydningen av fredsprosessen som er startet mellom Etiopia og Eritrea. Yilma understreket at når man begynner en prosess, er det mange mørke kroker det fremdeles er behov for å feie i. Fredsprosessen er viktig, men også åpningen på andre samfunnsområder. Ikke minst har det vært av stor betydning at han er fra den store folkegruppen Oromo, som ikke tidligere har sittet i maktposisjoner.

For Bibelselskapet er dette viktig ettersom vi satser på både bibeloversettelse til nye språk og starter programmer for leseopplæring blant minoritetsspråk.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO