Gå til innhold

7 I nærheten av dette stedet lå det et gods som var eid av den fremste mannen på øya, han het Publius. Han tok vennlig imot oss som sine gjester i tre dager.

«Nattverden» Maleri av Vicente Juan Masip (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Foto: «Nattverden» Maleri av Vicente Juan Masip (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Påske

02. april 2020.

Påsken er den viktigste og eldste kristne høytiden og feires til minne om Jesu oppstandelse fra de døde.

Påsken er et drama på liv og død som utspiller seg over flere dager: Palmesøndag rir Jesus inn i Jerusalem og hylles som konge. Skjærtorsdag spiser han sammen med disiplene for siste gang og innstifter nattverden. Langfredag blir han korsfestet på Golgata og dør. Påskedag står han opp fra de døde og 2. påskedag fortelles det blant annet om hvordan han møter to disipler på veien til Emmaus og snur opp-ned på deres liv slik at de omvender seg.

Påskens bibeltekster 
Den spesielle tiden vi er inne i gjør at mange bibelgrupper ikke lengre kan møtes. Som en hjelp har vi laget gjennomgang av tekstene for påsketida. Avtal gjerne med flere å se videoene hver for dere, så kan dere chatte eller ringes for å samtale i etterkant.

Bibelquiz
Ønsker du å utfordre deg selv eller andre kan du også forsøke deg på vår Bibelquiz. Vi legger til rette for spørsmål med ulik vanskelighetsgrad slik at både barn, voksne og personer med ulik fartstid som bibellesere skal få en tilpasset utfordring. Særlig aktuell er kanskje vår Påskequiz.

Skriv gjerne inn fiktikt navn, programmet som brukes krever navn, men det gjør ikke Bibelselskapet. For flere quiz, gå til denne siden.

God påske!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO