Gå til innhold

16 Men de elleve disiplene dro til Galilea, til fjellet der Jesus hadde sagt han ville møte dem.

Nyheter

Biibbal 2019 lanseres i urfolksspråkenes år
21.08.19
I samarbeid med Samisk høgskole (Sámi allaskuvla) feirer bibelselskapene i Norge, Sverige og Finland den nye samiske bibeloversettelsen i Kautokeino, helgen 23.-25. august.
Les mer
Ukrainas regjering med utmerkelse til Bernt G. Olsen
16.05.19
Det ukrainske kulturdepartementet har tildelt bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen i Det Norske Bibelselskap sin fortjenstmedalje for «aktiv rolle i utviklingen av kultur og åndelighet i Ukraina».
Les mer
Gud elsker menneskers hjertespråk
10.05.19
Da jeg som ung besøkte min gamle bestemor ville hun ofte at jeg leste en bibeltekst for henne. Helst ville hun bli lest for fra den gamle bibelen sin. «Det er liksom Bibelen i hjertet mitt», sa hun.
Les mer
Minneord Odd Borger Telle
26.03.19
Vi har mistet en pioner i det internasjonale bibelarbeidet med Odd Telles død lørdag 16. mars, 96 år gammel.
Les mer
Historisk innvielse av ny sørsamisk bibelbok
12.02.19
Bibelselskapene i Norge og Sverige gir for første gang ut en sørsamisk bibelbok til bruk i hjem, skole, kirke og kulturliv.
Les mer
– Bibelen påvirker mange
06.12.18
Bibelselskapets nye sjef ble tidlig bibelbegeistret og protesterte høylydt da storesøster fikk bibel, men ikke han. Han tror flere er mer påvirket av Bibelen enn de selv er klar over.
Les mer
Milepæler
16.05.18
For noen år siden spurte vi cubanske kirkeledere hva bibelbehovet var i landet, dersom alle som går til kirke, skulle få sin egen bibel til odel og eie. Svaret var 960 000 bibler. I et land hvor to millioner mennesker gikk til kirke, manglet altså halvparten av kirkegjengerne sin egen bibel.
Les mer
Godt nytt bibelår!
14.02.18
Bibelen blir stadig mer brukt i Syria. De årene borgerkrigen har rast, har våre gode medarbeidere i landet distribuert flere bibler enn noensinne. En av grunnene er at de kristne i denne tiden har blitt mer bevisste på sin egen tro. Derfor søker de til kilden for troen. En annen grunn er at Bibelens budskap gir styrke og trøst i hverdagen.
Les mer
Reformasjon, Bibel og Egypt
06.10.17
Invitasjon til seminar om den kristne minoriteten i Egypt.
Les mer
Åndelig og samfunnsbyggende
31.07.17
Da Det Norske Bibelselskap ble stiftet i 1816, hadde det sin bakgrunn både i bibelmangel og bibelhunger, så vel som i ønsket om å sikre nasjonens verdigrunnlag. Bibelselskapets arbeid hadde dermed både en åndelig og en samfunnsbyggende hensikt. Det som ofte slår meg i møte med våre samarbeidspartnere i det globale bibelarbeidet er at disse to trekkene ved bibelselskapenes arbeid fortsatt lever.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO