Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Biibbal.no

Velkommen til ressurssiden for den nye bibeloversettelsen til nordsamisk. Biibbal 2019 ble lansert i Kautokeino i august og i Oslo 16. november.


Leder i Samisk kirkeråd, Sara Ellen Anne N. Eira får overrakt den nye nordsamiske bibeloversettelsen, Biibbal 2019, av Bibelselskapets generalsekretær, Paul Erik Wirgenes. (Foto: Johan Mathis Gaup)
Leder i Samisk kirkeråd, Sara Ellen Anne N. Eira får overrakt den nye nordsamiske bibeloversettelsen, Biibbal 2019, av Bibelselskapets generalsekretær, Paul Erik Wirgenes.

På Samefolkets dag, 6. februar 2019, ble den nye nordsamiske bibeloversettelsen presentert av bibelselskapene i Norge, Sverige og Finland. Teksten er publisert på www.bibel.no og www.biibbal.fi. Den nye oversettelsen har fått navnet Biibbal 2019 og ble offisielt lansert 23.-25. august 2019.

Aktuelle lenker

Dagens bibelord

Dagens bibelord er en tjeneste fra Det Norske Bibelselskap som gir deg en bibeltekst for hver dag på e-post. Tjenesten er gratis.
Meld deg på her

Nettbibelen

Nettbibelen til Bibelselskapet i Norge har lenge vært en viktig kilde for samisk bibeltekst. Her ligger både nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk bibeltekst ute. Tekstene kan leses parallelt med andre samiske eller norske bibelutgaver.


Den nye nordsamiske bibelteksten finner du her

Samisk bibel som App for iOS og Android.


Kirkeårets tekster

Kirkeårets tekster på nordsamisk er digitalisert, og ligger tilgjengelig på bibel.no. Dette er et godt og enkelt redskap for prester og andre ansatte i Den norske kirke som har behov for å søke opp de ulike tekstene og tekstrekkene for alle søndagene i kirkeåret.
Kirkeårets tekster på nordsamisk finner du her

Kjøp Biibbal 2019

Vil du bestille Biibbal 2019 i bokform og få den tilsendt i posten? 
Kjøpes i nettbokhandelen
Oversikt over våre samiske bøker

Program for lanseringene i Kautokeino og Oslo

Kautokeino 23.-25. august 2019: Programmet finner du her (PDF)
Oslo 16. november: Programmet finner du her

Kautokeino kirke var fullsatt da den nye nordsamiske bibelen ble overlevert til menighetene i Sápmi.
Kautokeino kirke var fullsatt da den nye nordsamiske bibelen ble overlevert til menighetene i Sápmi.

Bibelfest i Sápmi

Reportasje: Med en fargerik festgudstjeneste i en fullsatt Kautokeino kirke ble den nye bibeloversettelsen til nordsamisk overlevert til menighetene i Sápmi av Bibelselskapene i Norge, Sverige og Finland.
Les mer

Samisk bibelhelg i Oslo

Reportasje: Lørdag 16. november ble lanseringen av den nye nordsamiske bibeloversettelsen, Biibbal 2019, markert i Oslo og overlevert til «det offisielle Norge». Dagen tok til med en sammenkomst i Samisk Hus i Oslo.
Les mer

Last ned og les biskop Kari Veiteberg sin preken på norsk eller samisk.


Har du synspunkter på Biibbal 2019 eller spørsmål til oversetterne?
Kontakt oss: samisk@bibel.no

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO