Gå til innhold

22 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.

Takk fra Syria

«Jeg heter Lina, og jeg bor i Syria. Som så mange andre syrere, så har jeg sett døden, kjempet med angst og frykt, og jevnlig lurt på om det vil være et liv å leve i fremtiden.

«Jeg heter Lina, og jeg bor i Syria. Som så mange andre syrere, så har jeg sett døden, kjempet med angst og frykt, og jevnlig lurt på om det vil være et liv å leve i fremtiden.

Min familie er ikke religiøs, og religionsundervisningen på skolen gjorde ikke inntrykk på meg. Første året på universitetet gav imidlertid en medstudent meg et nytestamente. Det var en bok med et budskap sa han. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med det, men jeg tok det med meg hjem. En dag åpnet jeg det, uten å lete etter noe spesielt, uten en plan. Dette var teksten som møtte meg:

«Så har vi da, søsken, frimodighet ved Jesu blod til å gå inn i helligdommen, dit han har innviet en ny og levende vei for oss gjennom forhenget, som er hans kropp. Og siden vi har en så stor prest over Guds hus, så la oss komme fram med oppriktig hjerte og full visshet i troen, med hjertet renset for vond samvittighet og kroppen badet i rent vann. La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av håpet, for han som ga løftet, er trofast. La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger.» (Hebreerne 10, 19-24)

Jeg leste versene om og om igjen, og jeg følte instinktivt at disse ordene kunne endre mitt liv. Men jeg måtte vite mer, så jeg snakket med ham som hadde gitt meg nytestamentet. Det viste seg at han var frivillig hos Bibelselskapet i Syria, og at nytestamentet kom fra dem. Ansiktet hans lyste opp når han leste versene. Så fortalte han om Jesus, hva Jesus hadde gjort når han levde her på jorden og ved å dø for oss. Jeg som ikke hadde noen religiøs bakgrunn, reagerte øyeblikkelig når jeg forstod at Jesus Kristus, vår Frelser, hadde gjort alt! Det eneste han ønsket av meg var at jeg stoler på ham og lever livet mitt med Ham. Det er ikke en religion med «gjør dette» og «ikke gjør dette». Å være kristen er Livet!

Ettersom bombene har fortsatt å falle, så har han vært den Ene som har reddet meg og frelst meg. Nå deler jeg min tro med andre, og ber dem om å finne Jesus i Gud Ord. Hans Ord snakker direkte til mitt hjerte.»

Det er mange andre som Lina i Syria, og behovet for bibler og nytestamenter er stort!

PS: Ønsker du å gi en ekstra gave? Send sms SYRIA til 26606 og du får muligheten til å gi en valgfri gave via enten VIPPS eller telefonregningen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO