Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Galina Mihailovna har en drøm om en dag å åpne en kristen bokhandel.

Foto: Galina Mihailovna har en drøm om en dag å åpne en kristen bokhandel.

Ateisten som ble helbredet på dødssengen

30. januar 2009. Dag K. Smemo

Galina Mihailovna, 63, lå for noen år siden på isolat mens hun ventet på å dø. Der møtte Gud henne.

Galina var da 49 år gammel. Kreften hadde brutt henne ned, hun var lenket til sengen, og legene sa det bare var et tidsspørsmål før alt var over. Da var det at en ung dame kom til henne og sa at hun kom til å dø og at hun derfor burde be til Gud. Damen gav henne også et lite nytestamente og oppfordret Galina til å lese i det. Galina var så utmattet at hun nesten ikke kunne puste og hun kunne knapt lese de små bokstavene, men hun så et bibelvers: Kom til meg alle dere som strever og har tung og bære, og jeg vil gi dere hvile … (Matt.11,28) Der og da ble Galina en kristen og la hele sitt liv over i Guds hånd. Samtidig skjedde det et fysisk under med henne. Gud helbredet sykdommen hennes og gav henne gradvis krefter tilbake. Etter ti dager var hun ute av sykehuset, hun kunne gå selv og kunne spise vanlig mat.

- Jeg skjønte at da måtte jeg finne noen kristne som kunne hjelpe meg videre i mitt nye liv. Jeg hadde jo vært en aktiv ateist og fornektet alt som hadde med Gud å gjøre, derfor visste jeg lite om hva det ville si å være en kristen, forteller Galina.
- Først gikk jeg til presten i en lokal ortodoks kirke og fortalte ham om hva som hadde skjedd med meg. Men han trodde meg ikke og ba meg forlate kirken hans. På bussen hjem så jeg et oppslag for en Jesus-festival som en pinsemenighet skulle ha. Jeg gikk dit, og der tok de godt i mot meg.

Husmenighet
Galina Mihailovna har tidligere arbeidet som lærer i barneskolen før hun ble uføretrygdet og senere pensjonert. Etter sin omvendelse gikk hun på en bibelskole, tre-fire timer to kvelder i uken i fire år. Hun viser stolt fram sitt diplom fra denne bibelskolen. De siste fem årene har Galina vært leder for en husmenighet som regelmessig samles i hennes egen stue. Hun leder bibelstudier og hun forkynner i sin lille gruppe på 15-16 personer.
På veggen henger det tre-fire store oppslag der Galina har skrevet lange lister over hva Bibelen forteller om vår nye status som kristne.

Klikk på bildet for å forstørre. (Foto: Dag K. Smemo) Bibelbud
Galina har en drøm om en dag å åpne en kristen bokhandel. Men foreløpig arbeider hun som bibelbud for Bibelselskapet.
- Jeg føler at jeg er kalt til å dele Guds Ord med mitt folk, sier Galina stillferdig. Derfor tok jeg kontakt med Bibelselskapet for å høre om jeg kunne gjøre noe for dem med å selge eller dele ut bibler og bibeldeler.
Fra Det russiske bibelselskapets regionkontor i Novosibirsk, 2-3 timer unna, henter Galina esker med bibler, bibeldeler og annen kristen litteratur. Da har hun noe oppbyggelig å tilby naboer og andre hun kommer i snakk med. Hun tar kontakt med bibliotekene i sin region og spør om de ønsker å motta en bibelpakke fra Bibelselskapet. Vi ble med henne til to lokale bibliotek, og hun blir svært godt mottatt når hun kommer med bibelpakken. Hun har en stillferdig, men bestemt fremferd, og snakker begeistret om bibelpakken og hva de forskjellige bøkene inneholder. Senere får hun tilbud fra Bibelselskapet om å besøke sykehus, sykehjem og andre institusjoner for å tilby også dem bibler og bibeldeler.
Galina er en stille og beskjeden dame, men hun er uredd med å fortelle andre om sin egen omvendelse, om Jesu kjærlighet og om hvordan Bibelen har hjulpet henne. Hun snakker også ivrig om at det er viktig at vi som kristne står sammen, på tvers av de vanlige kirkegrenser.
- Vi er jo alle kristne og har den samme Herre, sier hun. 

Last ned alle artiklene som Word-dokument
Last ned bilder (zip-fil)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO