Gå til innhold

17 Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven.

- Gjennom Guds ord får jeg nå hjelp til å bygge meg opp som menneske, sier Konstantin.

Foto: - Gjennom Guds ord får jeg nå hjelp til å bygge meg opp som menneske, sier Konstantin.

Propagandaen mot Gud slo feil

30. januar 2009.

Konstantin (41) fra Sør-Russland forteller: - Det var for tre år siden. Jeg hadde gjemt meg i skogen, på flukt fra politiet. Jeg gjorde opp ild ved hjelp av en gammel avis som jeg hadde plukket opp underveis.

Avisa var fra 1973, og da jeg skulle sette fyr på den oppdaget jeg artikkelen som argumenterte mot Gud, med henvisning til Johannes evangelium 3,16 - også kalt «Den lille bibel». Jeg leste verset flere ganger, og det brant seg fast i hukommelsen min. Er dette sant eller ikke? tenkte jeg, og bestemte meg for å komme til bunns i saken.

Et sant liv
- Hva skjedde videre?
- Jeg kontaktet en rusmisbruker som var blitt en kristen. Han forklarte meg at forandringen hans var et resultat av at Gud hadde sendt sin egen sønn for å sone alle menneskers synd. Her lå en mulighet som jeg ikke hadde hørt om før.
Jeg trodde at det angikk meg, og fikk virkelig erfare at Gud er til. Flukten ble avsluttet, og jeg fikk ordnet opp i forhold til myndighetene. Da hadde jeg fem fengselsopphold bak meg. Nå lærer jeg å leve et rett og sant liv, sier Konstantin, for tiden beboer på et nystartet kristent senter for rusmisbrukere.

Klikk på bildet for å forstørre. (Foto: Dag K. Smemo) Får hjelp
Konstantin vokste opp langt øst i Russland. - Jeg bodde sammen med mor. Far har jeg aldri sett, og som tenåring begynte jeg å røke opium. Det utviklet seg til bare mer rusgift og kriminelle handlinger, sier han.
- Men det finnes et alternativ?
- Ja, gjennom Guds ord får jeg nå hjelp til å bygge meg opp som menneske. Derfor unner jeg alle unge å eie en bibel, den gir svar på de mest grunnleggende spørsmål i livet. Artikkelen som skulle motbevise at Gud finnes, ble for meg en veiviser til å oppleve det motsatte.

Last ned alle artiklene som Word-dokument
Last ned bilder (zip-fil)

(308 ord)

Faktastoff om RusslandAreal: 17 075 200 km2
Folketall: 140 mill.
Hovedstad: Moskva
Bnp pr. innbygger: 14 800 USD (2007) (Bnp i Norge: USD 53 300)

Offisielt språk: Russisk
Andel av bef som kan lese: 99,4 % (over 15 år)

Religion
Muslimer: 10 %
Kristne: 65 %
Ateister: 25 %


Faktastoff fra CIA World Factbook 2008

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO