Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Bli med på skattejakt i Bibelen!

Foto: Bli med på skattejakt i Bibelen!

Bli med på skattejakt i Bibelen

07. mai 2009.

Med skattekiste og skattekart har barn i Stavanger i flere år vært på leting etter bibelske gullkorn. Erfaringene fra trosopplæringsprosjektet Skattejakten har vært så gode at Bibelselskapet nå ønsker å gjøre konseptet tilgjengelig for alle.

Gunn Heidi Dybdahl har ledet utarbeidelsen av undervisningsopplegget Skattejakten. Dybdahl arbeider til daglig som kateket i Døves menighet i Stavanger. Kirkerådet støttet utviklingen av Skattejakten som en del av trosopplæringsreformen i Den norske kirke. Skattejakten er en spennende reise gjennom mange av Bibelens sentrale fortellinger. I Bibelens skattkammer er det hentet fram fortellinger som er gode å visualisere, og som bærer i seg tro og håp.
- Barn tenker gjerne på sjørøvere, gullpenger og spenning når de hører om skattejakt og skattekiste. Denne Skattejakten er en annerledes skattejakt. Den har riktignok noen røvere med, og den er spennende, men de finner ikke skatter som kan gjøre dem materielt sett rike. Derimot kan de finne perler, juveler, og gullkorn som kan gi dem et glimt av Guds underfulle verden, lede inn til Bibelens sentrale budskap, og hjelpe dem til å leve, forteller Dybdahl.

Bibelselskapet har nå gitt ut undervisningsopplegget Skattejakten, beregnet på barn fra 9 - 12 år. Her blir barna kjent med sentrale fortellinger både fra Det gamle og Det nye testamentet. Boka til barna inneholder alle bibelfortellingene som Skattejakten er bygget rundt. Tekstene har fått følge av fargerike fotografier og en moderne layout, egnet til å vekke nysgjerrigheten og gi leselyst. Etter hver av fortellingene finnes også små utfordringer kalt ”Noe å tenke på”. Skattejakten egner seg meget godt til utdeling, også om man bare bruker deler av undervisningsopplegget på leir, i en barnegruppe eller liknende.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO