Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Min bildebibel

Foto: Min bildebibel

Min bildebibel - ny flott barnebibel

01. september 2009. Olav Dahle Svanholm

”Min bildebibel” benytter et enkelt og moderne språk som er lett å forstå for alle barn fra 4 til 7 år. Disse iblant vanskelige, men også sterke og viktige historiene kan dermed gripe og begeistre også små barn. Boka inneholder 25 historier fra Det gamle og Det nye testamentet.

"Min bildebibel” benytter et enkelt og moderne språk som er lett å forstå for alle barn fra 4 til 7 år. Disse iblant vanskelige, men også sterke og viktige historiene kan dermed gripe og begeistre også små barn. Boka inneholder 25 historier fra Det gamle og Det nye testamentet.

Det er kveld. Solen går snart ned. Jesus står på bredden av innsjøen. I gresset sitter mange, mange mennesker. De hører på det Jesus forteller. «Menneskene må hjem. Det blir snart mørkt,» hvisker disiplene til Jesus. «Nå kan de ennå kjøpe mat på veien.» «Nei,» sier Jesus. «De skal bli her. Dere får gi dem mat.» Disiplene blir forskrekket. «Skal vi gi alle disse menneskene mat? Det går ikke. De er altfor mange.»

Slik innledes fortellingen om Jesus som mettet fem tusen (Markus 6,34-44) i den nye barnebibelen. Her er historiene fortalt i et enkelt og moderne språk som er lett for barna å forstå. Boken egner seg godt for høytlesning. Etter hvert kan barna også lese fortellingene selv.

De varme og fargerike illustrasjonene er fulle av detaljer som barna straks legger merke til. Det er helsides illustrasjoner hele veien, med teksten lagt oppå. De gir barna nærhet til fortellingen og gjør den levende og spennende. Slik utfyller også teksten og illustrasjonene hverandre.

Utvalget av historier
For mange mindre barn vil Barnas bibel være deres første møte med bibelhistorien. Derfor er en rekke kjente historier tatt med, som for eksempel Skapelsen, Syndfloden og historiene om Abraham og Josef fra Det gamle testamentet. Fra Det nye testamentet har vi valgt blant annet Jesu fødsel, undrene han gjorde, hans oppstandelse fra de døde og disiplenes opplevelser. Også landflyktigheten, Bergprekenen, Jesu himmelfart og Johannes' åpenbaring er tatt med i boken. Disse historiene som helhet viser at Gud skapte verden og menneskene for aldri mer å slippe dem. Han ofret til og med sin sønn for å frelse verden og gjenopprette skaperverket.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO