Gå til innhold

29 La ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er godt, og som bygger opp der det trengs, så det kan bli til velsignelse for dem som hører på.

- Jeg kan ikke se meg selv arbeide med andre ting enn bibelmisjon. Jeg stortrives, sier Emilia Badescu.

Foto: - Jeg kan ikke se meg selv arbeide med andre ting enn bibelmisjon. Jeg stortrives, sier Emilia Badescu.

Romania: Ble kapret til bibelmisjonsarbeid

01. september 2009.

For ti år siden hadde ikke Emilia Badescu hørt om noe bibelselskap i Romania. Nå har hun en lederjobb der, og er en krumtapp i mye av bibelarbeidet som skjer i landet.

Emilia har ungarsk mor, tilhørende den reformerte kirke. Far var ortodoks rumener, og selv ble hun oppdratt i ortodoks tradisjon. Når hun ser tilbake på oppveksten, opplevde hun ikke at troen ble viktig på en personlig måte for henne. Det skjedde ikke før hun 26 år gammel begynte å gå i kirken igjen.
- Jeg kom fram til en personlig tro og begynte å lese i Bibelen, forteller hun. Det førte til andre veivalg i livet. Hun hadde allerede da en godt betalt jobb med gode karrieremuligheter. Men nå ville hun heller arbeide med noe som var knyttet til hennes nyoppdagede tro. Pastoren hennes, som satt i Bibelselskapets styre, hjalp henne med å få en jobb der. Det er åtte år siden nå. - Jeg har aldri angret, sier Emilia.
- Nå kan jeg ikke se meg selv arbeide med andre ting enn bibelmisjon. Jeg stortrives! Jobben min er så lærerik, og jeg har utviklet meg mye som kristen og menneske. Ikke minst har jeg lært å sette pris på alle de forskjellige kirkene i landet.

 

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO