Gå til innhold

29 La ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er godt, og som bygger opp der det trengs, så det kan bli til velsignelse for dem som hører på.

- Jeg er så glad i arbeidet mitt, sier Mariana Rus. - Sårbare mennesker som de eldre er veldig spesielle, og du må legge hele din sjel i arbeidet for dem.

Foto: - Jeg er så glad i arbeidet mitt, sier Mariana Rus. - Sårbare mennesker som de eldre er veldig spesielle, og du må legge hele din sjel i arbeidet for dem.

Romania: Guds kjærlighet til Romanias mest sårbare

01. september 2009.

Det er mye ensomhet og tristhet å se blant de eldre. Det er ikke bestandig så enkelt å gjøre dem glade. Mariana Rus prøver å være realistisk om situasjonen for eldre som bor på institusjon.

For Mariana Rus er det et konkret uttrykk for hennes kristne tro å bry seg om mennesker som Ioan. Hun spesialiserte seg i sosialt arbeid under teologistudiene. Hennes drøm er en gang å starte en egen institusjon for å ta seg av barn, eldre og mishandlede kvinner.

Hun jobber på et aldershjem i Oradea. Der formidler hun varme og kjærlighet når hun går fra rom til rom blant de 46 beboerne. Det er viktig å gi dem det de trenger. Men det de ønsker mest av alt er en hånd å holde i, og noen som kan sitte Det er mye ensomhet og tristhet å se blant de eldre. Det er ikke bestandig så enkelt å gjøre dem glade. Mariana Rus prøver å være realistisk om situasjonen for eldre som bor på institusjon.og lytte til dem. Det er også veldig takknemlig å få besøk, som når Det rumenske bibelselskap og den ortodokse kirken kommer med illustrerte bibler til aldershjemmet.
- Det er så bra at dere kommer hit, sier Mariana Rus til de besøkende. 
- Det forteller beboerne at det er noen utenfra som bryr seg om dem. De føler seg ofte ensomme og forlatt, derfor er åndelig støtte til stor hjelp. Når man går fra rom til rom med utdeling av bibler, blir det klart for de besøkende at her bor det mennesker som finner mye styrke i sin tro. Flere forteller hvor mye det betyr for dem å gå i den ortodokse kirken på andre siden av gaten. Noen viser fram velbrukte bibler og bønnebøker på nattbordet. Andre tar begjærlig imot bibelen de får, og starter umiddelbart å lese.

Mariana Rus forteller at flere av beboerne ikke kan lese, men folk i staben eller andre eldre vil lese Bibelen for dem.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO