Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Generalsekretær Ole Christian Kvarme i Det Norske Bibelselskap (tv) kunne omkring 1990 sammen med Terje Hartberg overrekke store bibelgaver til kirkene i Russland. Spesielt var den store bibelutgaven med kommentarer, Tolkovaja Biblia, en døråpner for bibeldistribusjon i de tidligere lukkede landene i øst.

Foto: Generalsekretær Ole Christian Kvarme i Det Norske Bibelselskap (tv) kunne omkring 1990 sammen med Terje Hartberg overrekke store bibelgaver til kirkene i Russland. Spesielt var den store bibelutgaven med kommentarer, Tolkovaja Biblia, en døråpner for bibeldistribusjon i de tidligere lukkede landene i øst.

En billedreise til tiden like etter murens fall

05. november 2009.
Regionsekretærene Konstanse Raen, tv, og Alfred Danielsen, th, besøkte det nyåpnede Øst-Europa flere ganger, her i samtale med en innsatt i et fengsel i Russland.  Nordmannen Terje Hartberg, tv, fra De Forente Bibelselskaper var tidlig inne i Romania etter revolusjonen der. Kirkeledere i Romania var overveldet over mulighetene for å få bibler lovlig inn i landet.
Regionsekretærene Konstanse Raen (tv) og Alfred Danielsen besøkte det nyåpnede Øst-Europa flere ganger, her i samtale med en innsatt i et fengsel i Russland. Nordmannen Terje Hartberg (tv) fra De Forente Bibelselskaper var tidlig inne i Romania etter revolusjonen der. Kirkeledere i Romania var overveldet over mulighetene for å få bibler lovlig inn i landet.
 Gunnleik Seierstad var i fem år generalsekretær for De Forente Bibelselskaper i Europa under oppstarten av mer enn tyve nye bibelselskap i det tidligere stengte Øst-Europa.  Medarbeidere i Det ukrainske bibelselskap har hast når de skal inn med bibler til prestestudenter som ønsker seg bibelmateriell for sine studier og sin fremtidige tjeneste for Ordet i sin kirke.
Gunnleik Seierstad var i fem år generalsekretær for De Forente Bibelselskaper i Europa under oppstarten av mer enn tyve nye bibelselskap i det tidligere stengte Øst-Europa. Medarbeidere i Det ukrainske bibelselskap har hast når de skal inn med bibler til prestestudenter som ønsker seg bibelmateriell for sine studier og sin fremtidige tjeneste for Ordet i sin kirke
 Barn i en adventkirke i Ukraina var stolte da de fikk barnebibler som gave fra bibelvenner i Norge, formidlet av Det Norske Bibelselskap.  Dag K. Smemo ble i januar 1990 sendt til Romania av Det Norske Bibelselskap, bare tre uker etter revolusjonen. Soldater smiler takknemlig og tar imot hver sin bibel. Tidligere ble folk satt i fengsel om de hadde bibler, nå var det nye tider for Ordet i Romania.
Barn i en adventkirke i Ukraina var stolte da de fikk barnebibler som gave fra bibelvenner i Norge, formidlet av Det Norske Bibelselskap. Dag K. Smemo ble i januar 1990 sendt til Romania av Det Norske Bibelselskap, bare tre uker etter revolusjonen. Soldater smiler takknemlig og tar imot hver sin bibel. Tidligere ble folk satt i fengsel om de hadde bibler, nå var det nye tider for Ordet i Romania.
Dette unge paret i byen Timisoara i Romania viser en alvorstynget glede over å få bibler og at de kunne stå i full åpenhet på byens torg og lese fra Bibelen. Helt utenkelig bare tre uker tidligere. En unge jente poserer villig for fotografen mens hun viser fram den nye russiske barnebibelen som hun har fått som gave fra norske bibelvenner. Dette var bare en av de ca 500.000 barnebiblene, på 11 språk, som ble resultatet av aksjonen ”Bibelbro til Øst”.
Dette unge paret i byen Timisoara i Romania viser alvorstynget glede over å få bibler og kunne stå i full åpenhet på byens torg og lese fra Bibelen. Helt utenkelig bare tre uker tidligere. En unge jente poserer villig for fotografen mens hun viser fram den nye russiske barnebibelen som hun har fått som gave fra norske bibelvenner. Dette var bare en av de ca 500.000 barnebiblene, på 11 språk, som ble resultatet av aksjonen ”Bibelbro til Øst”.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO