Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

Glemmen menighet har i 11 år hatt et vennskapssamarbeid med pinsemenigheten i Zarnesti i Romania. I juli bidro de med en gave på 6000 kroner til bibler i forbindelse med innvielsen av et nytt kirkebygg.

Foto: Glemmen menighet har i 11 år hatt et vennskapssamarbeid med pinsemenigheten i Zarnesti i Romania. I juli bidro de med en gave på 6000 kroner til bibler i forbindelse med innvielsen av et nytt kirkebygg.

Vennskapsmenigheter gir bibler som gave

05. november 2009.

Mange norske menigheter har de senere årene fått vennskapsmenigheter i Øst-Europa. Ofte har nøden vært så stor at man har engasjert seg i sosiale og diakonale hjelpeprosjekter.

Men den gaven de faktisk setter mest pris på er bibler.
- Vi trenger bibler og bibelundervisning for å bygge opp folks moralske verdier og gi dem et håp som holder uansett ytre forhold, sier Sabin Babuta, som er pastor i en pinsemenighet i Zarnesti i Romania.

Glemmen menighet i Fredrikstad har gjennom 11 år hatt et vennskapssamarbeid med denne pinsemenigheten. I juni i år var en gruppe fra Glemmen og en gruppe fra Pinsemenigheten på Selje med på å innvie en ny kirke som menigheten i Zarnesti har bygget nesten helt for egne midler. Innvielsesgaven fra Glemmen menighet var 6 000 kroner til bibler. Pastor Sabin fikk overrakt en gavesjekk og kan nå oppsøke Bibelselskapet i Romania og hente ut bibler for disse pengene, som blir overført via Det Norske Bibelselskap.
- Det var gripende å få være med på en slik kirkefest og kunne gi dem den viktigste gaven av alle, sier Wenche og Svein Skahjem fra Glemmen menighet. I 1990 ble denne vennskapskontakten startet ved at deres datter Christiane la en lapp med navn og adresse i en hjelpesending med klær til Romania. Klærne havnet hos pastor Sabin som skrev tilbake. Flere år senere besøkte de Romania, noe som gjorde et uutslettelig inntrykk. Resultatet ble en støttegruppe for Romania i Glemmen menighet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO