Gå til innhold

2 Noen fariseere kom og spurte ham: «Har en mann lov til å skille seg fra sin kone?» De ville sette ham på prøve.

- Vi trenger hjelp fra bibelvenner og Bibelselskapet i Norge til å utvikle arbeidet vårt videre. Det gjør dere ved å be for oss, dele erfaringer og gi økonomisk støtte til noen av våre prosjekter, sier generalsekretær Anatoliy Rudenko i Det russiske bibelselskap.

Foto: - Vi trenger hjelp fra bibelvenner og Bibelselskapet i Norge til å utvikle arbeidet vårt videre. Det gjør dere ved å be for oss, dele erfaringer og gi økonomisk støtte til noen av våre prosjekter, sier generalsekretær Anatoliy Rudenko i Det russiske bibelselskap.

"Evangeliet ennå ikke forkynt i Russland"

05. november 2009.

- Bare 3-5 prosent av Russlands befolkning er praktiserende kristne, og noen ganger er det vanskelig å identifisere hva de virkelig tror på, forteller generalsekretær Anatoliy Rudenko i Det russiske bibelselskap.

Det er realiteten i et land der litt over 60 prosent av befolkningen tilhører den ortodokse kirke. Det er ca 1 prosent evangeliske kristne og meget få katolikker i Russland. 10 prosent er muslimer og noen få prosent jøder og buddhister.

En berømt russisk forfatter Nickolai Leskov skrev i det 19. århundre: ”Rus (Stor-Russland) ble døpt, men ikke evangelisert.” I det 20. århundre skrev den store russiske dikteren Anna Akhmatova: ”Evangeliet er ennå ikke blitt forkynt i Russland.” Det er fremdeles sant i dagens Russland, mener Anatoliy Rudenko. Derfor er det Bibelselskapets største utfordring å fremme forståelse og bruk av Bibelen. Dette er også vårt klare formål. Da må vi arbeide med oversettelse, forlagsarbeid, distribusjon og bibelbruk.

Vi trenger hjelp fra bibelvenner og Bibelselskapet i Norge til å utvikle arbeidet vårt videre. Det gjør dere ved å be for oss, dele erfaringer og gi økonomisk støtte til noen av våre prosjekter.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO