Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Butikken som ble angrepet ligger i et muslimsk nabolag og har tidligere mottatt trusler.

Foto: Butikken som ble angrepet ligger i et muslimsk nabolag og har tidligere mottatt trusler.

Hærverk mot bibelbutikk i Tyrkia

23. februar 2009. Bjørn Håkon Hovde

En av Bibelselskapets butikker i Tyrkia ble to ganger i forrige uke utsatt for hærverk. Den pågrepne personen har flere ganger tidligere plaget de ansatte og fremsatt trusler mot butikken.

Angrepene skjedde lørdag 7. og torsdag 12. februar i byen Adana sør i Tyrkia. Bokhandelen har tidligere mottatt trusler både fra muslimske aktivister og fra nasjonalister, melder nyhetsbyrået Compass Direct. Under det første angrepet, den 7. februar ca kl. 11.00, ble inngangsdøren knust og sikkerhetskameraet skadet.

Dogan Simsek er leder for bibelbutikken i Adana
Muslimsk nabolag
En ansatt i bokhandelen, Dogan Simsek, oppdaget skaden da han kom for å åpne butikken.
- Dette er et muslimsk nabolag og mange har sagt at vi ikke bør selge bøkene våre her, sier han ifølge Compass Direct.
Andre gang viser overvåkningskameraet en ung mann som sparker og knuser glasset i butikkdøra og vinduet. Etter dette angrepet ba bibelbutikken politiet om 24-timers beskyttelse inntil gjerningsmannen var pågrepet. Neste dag ble en person arrestert og forhørt, men sluppet fri kort tid etter.
- Dette er samme person som tidligere har sendt brev med upassende innhold og som ved flere anledninger har oppsøkt butikken for å trakassere de ansatte, skriver Tamar Karasu i Det tyrkiske bibelselskap.
Deler av Tyrkias muslimske flertall har et anstrengt forhold til landets kristne minoritet. Dette kom også til uttrykk gjennom pressedekningen av saken. ”De selger kristne publikasjoner” het det i en av avisoverskriftene.
- Slike formuleringer kan gi inntrykk av at vi driver kriminell aktivitet, sier Karasu.

 
Familien beklager

Uventet og oppmuntrende var det likevel at den tiltaltes eldre bror oppsøkte butikken kort tid etter hærverket, og beklaget sin brors oppførsel.
- Han fortalte at han selv og familien beklaget det som hadde skjedd. Han la også igjen sitt telefonnummer slik at vi kunne ta kontakt om tilsvarende hendelser gjentar seg, sier Karasu.
Bernt Greger Olsen
- Vi ser på hærverket som en enkeltstående sak. Skadene var små, og vi tror ikke dette representerer noe organisert angrep på Bibelselskapet, uttaler Bernt Greger Olsen i Det Norske Bibelselskap til avisen Dagen Magazinet. 

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO