Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Han var kjent blant folk som et kraftig buddhistisk åndemedium, men Gud hadde en annen plan for Bounthai.

Foto: Han var kjent blant folk som et kraftig buddhistisk åndemedium, men Gud hadde en annen plan for Bounthai.

Et tidligere medium forteller sin historie

30. september 2009. Trond Henrik Sand (oversettelse). Originaltekst av Jenise Lee.

Vientiane, Laos: Etter førti år med idoltilbedelse og mange år som et mektig medium har Bounthai funnet en ny frihet i Kristus.

Før var Bounthai et buddhistisk medium, det hadde vært en tradisjon i familien og faren til Bounthai var også et profesjonelt medium. Planen var at Bounthai skulle føre arven fra familieåndene videre. Når vi spør Bounthai hva han fikk ut av å være et medium svarer han at ”ånden viste meg kraften". Men denne kraften kunne også være kontrollerende og destruktiv. Når Bounthai ikke tilfredsstilte ånden og overholdt de strenge reglene og ritualene ble han på mystisk vis syk. Selv legene ble forbløffet, de kunne ikke hjelpe han, derfor måtte han fortsette som slave av ånden. Han ble fort kjent blant folk som et kraftig medium, fordi han visste at kraften kom fra den kontrollerende ånden.

Men Gud hadde en annen plan for Bounthai og familien hans. En dag kom hans to år gamle sønn hjem fra kirken og sa "amen, amen". Bounthai husker at han ble forundret og tenkte: "Hva slags Gud er dette?" Selv etter at hans kone ble troende skjønte ikke Bounthai hvorfor han skulle tro, han ble derimot skeptisk og fjern. Bounthai ble mer og mer overbevist om at kristendommen var merkelig. Dette ble ytterligere bekreftet da han ble invitert til en kristen fest av en slektning. "Hvordan kan man ha fest uten sigaretter og alkohol?” spurte han seg selv.

Tiltrukket av Bibelen
Men da hans kone tok med seg en bibel hjem fra kirken, ble Bounthai mystisk nok tiltrukket av Bibelen, og begynte å lese den. Selv om det han leste var fremmed for ham, så forsto han at Buddha ikke kunne hjelpe ham. Etter det første møte med Bibelen møtte han kona til sjefen sin. Hun var tidligere medium og gjenkjente Bounthais oppførsel som praktiserende medium. Hun sa lite til ham, men lot ham gruble over disse ordene: «Hvis du kjenner deg selv, vil du kjenne sannheten". Under en søvnløs natt etter å ha deltatt på en kristen fest, begynte Bounthai å lese i Bibelen for andre gang. Etter å ha lest i Bibelen fortalte han kona at de skulle gå til kirken. Vel hjemme fra kirken den søndagen kastet han ut alle idolene sine fra hjemmet. Bounthai var overbevist om at Gud var sannheten.

Deler troen med andre
Etter førti år med idoltilbedelse og mange år som et mektig medium har Bounthai funnet en ny frihet i Kristus. Han vet at Bibelen taler til ham, og er sannheten som setter ham fri. Hans glede er smittsom og troen deler han gjerne med andre. I dag leder han bibelstudiegrupper for å nå sine naboer og venner med Guds ord. Khammarn er en av dem Bounthai har nådd i sitt evangeliseringsarbeid.

Bounthais favorittvers er fra Lukas 6:47: ”Den som kommer til meg og hører mine ord og gjør det de sier, jeg skal vise dere hvem han ligner.” Nå forstår Bounthai hva kona til sjefen mente da hun sa: "Hvis du kjenner deg selv, vil du kjenne sannheten".

Les mer om hvordan du kan være med å støtte bibelarbeidet i Laos.

 

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO