Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

"Gjennom natten" av Sverre Bang og Erling Pettersen er en av flere bøker til håp og trøst fra Verbum Forlag. Billedmotivet er hentet fra Oslo.

Foto: "Gjennom natten" av Sverre Bang og Erling Pettersen er en av flere bøker til håp og trøst fra Verbum Forlag. Billedmotivet er hentet fra Oslo.

Allehelgensdag - Bøker ved sorg og savn

23. oktober 2009. Bjørn Håkon Hovde

For mange innebærer allehelgensdag at vi minnes de av våre nærmeste som har gått bort. Mange steder fylles kirkegårdene av kranser og lys. Verbum forlag presenterer her noen bøker for mennesker med sorg og savn, bøker som gir trøst – og peker mot håpet.

9788254311417 Gjennom natten - trøstebønner, Sverre Bang og Erling Pettersen 
Sverre Bang og Erling Pettersen har skrevet en trøstebok for mennesker som opplever sorg. Tekstene er hentet fra keltisk tradisjon, både gammel og ny, særlig fra fellesskap knyttet til øyene Iona og Lindisfarne.
- Tekstene som er samlet her, har vært til hjelp for oss når vi i vår hverdag som prester møter mennesker i sorg. I møte med død, sorg og savn har vi funnet rike kilder å øse av i den keltiske tradisjon, særlig fra Iona og Lindisfarne. Vi står i dyp takknemlighet til de som har gitt oss bønner og trøstetekster som kan hjelpe oss noen skritt på veien. Denne veien går vi sammen med de mange som søker trøst og håp i kirkens budskap om menneskelivets grunnvilkår: Midt i nattens mørke kan vi vite at ingen ting kan skille oss fra Kristi kjærlighet, skriver forfatterne

"Det er en ro og en trygghet i tekstene som gir sjelero. Her er ingen overspente himmeldrømmer, bare en Kristusbasert fortrøstning i møte med en evighet som tross alt er ukjent for oss alle.  – Vårt Land

Kr. 198,-  Boka kjøper du i Nettbokhandelen

9788254311370 Når livet utfordrer - bønner og betraktninger, Ragnhild Bakke Waale 
Livet utfordrer oss på ulike måter og forfatterens ord kan være til hjelp og oppmuntring: ”Det er værhardt, dette livet. Det kan ramme ubarmhjertig. Noen blir rammet. Noen var en dag meg. Noen kan neste gang bli hvem som helst.”  Ragnhild Bakke Waale formidler personlig og nært. Med egen erfaring av å stå midt oppe i livskrisen, kan hennes ord være til hjelp og oppmuntring også for andre - for livet utfordrer oss stadig.

Kr. 198,-  Boka kjøper du i Nettbokhandelen

En bønn er gjemt i hjerteslagets rytme - Salmer gjennom femti år, Svein Ellingsen
Svein Ellingsens eget salmevers har gitt tittel til boka som omfatter alle salmene fra vår tids fremste norske salmedikter. Ellingsen har et uvanlig vart og følsomt språk, han er liturgisk og teologisk bevisst med stor kunnskap om den tradisjonen han skriver seg inn i. Hans sorgsalmer blir av mange fremhevet som særlig betydningfulle for personer i en vanskelig livsfase.

Kr. 298,-  Boka kjøper du i Nettbokhandelen To aktuelle bøker fra Bibelselskapet


Styrke på veien    Tid for trøst
     9788254107645
Bokmål og nynorsk.

En samling bibelord til
trøst og oppmuntring.

Pakker a 10 stk:
Kr 198,-
Les mer/kjøp 

Innbundet utgave bokmål:
Kr 79,-
Les mer/kjøp
  En liten og rimelig gavebok.

Ord fra Bibelen og meditative fotografier til trøst og oppmuntring.

Kr 79,-
Les mer/kjøp 

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO