Gå til innhold

12 Jeg takker ham som gjorde meg sterk, Kristus Jesus, vår Herre, for at han viste meg tillit og satte meg til tjenesten,

Petter Dass-prisen 2009 tildeles Svein Ellingsen

Foto: Petter Dass-prisen 2009 tildeles Svein Ellingsen

Petter Dass-prisen til Svein Ellingsen

08. desember 2009.

Avisen Vårt Land tildeler Petter Dass-prisen 2009 til Svein Ellingsen. Salmedikteren og bildekunstneren er aktuell både med salmesamlingen ”En bønn er gjemt i hjerteslagets rytme” og den ferske biografien ”Svein Ellingsen – en livsfortelling”, skrevet av Eyvind Skeie.

Prisen utdeles hvert år til en person eller organisasjon som gjennom sitt arbeid har forent kristen gudstro med folkelighet, på en frodig og folkelig måte, slik Petter Dass gjorde i diktingen sin.

I Vårt Lands begrunnelse for prisen heter det blant annet:
«Svein Ellingsen er vår tids Petter Dass. Han regnes som den fremste salmedikter i vår tid. Norsk Salmebok og salmeboktillegget Salmer 1997 har 58 tekster (originale og gjendiktninger) av Svein Ellingsen. Han er også representert i salmebøker i alle nordiske land, i Tyskland/Østerrike, Sveits og USA. Fra 1975 har han hatt årlig statsstipendium for å arbeide med salmediktning og salmeforskning, og han er høyt hedret for sin innsats, blant annet ble han utnevnt til ridder av St. Olavs Orden i 1995.»

Prisen ble overrakt under et arrangement i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 2. desember.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO