Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

- Jeg måtte sluttet som kaptein i det militær da jeg ble en kristen, forteller Aramis. Siden kalte Gud meg til å bli pastor på heltid. Bibelen er basis for alt vårt arbeid i menigheten.

Foto: - Jeg måtte sluttet som kaptein i det militær da jeg ble en kristen, forteller Aramis. Siden kalte Gud meg til å bli pastor på heltid. Bibelen er basis for alt vårt arbeid i menigheten.

Pastoren i Guantánamo

19. januar 2010.

Aramis Rodriguez Brooks var kaptein i den cubanske hæren. Fremtiden så lys ut. Men så kalte Gud på ham, og da sa hans militære overordnede farvel til Aramis.

USA har i 100 år “leid” et område av Cuba i den såkalte Guantánamo-bukta. Rett på den andre siden av gjerdet ligger Guantánamo by, og der er Aramis pastor i den lutherske kirken. Den atletiske kroppen vitner om et liv preget av mye fysisk aktivitet.

Ateistisk oppvekst
Aramis er 44 år, gift og har tre barn. Han vokste opp i en familie uten noe kontakt med kirken. Han fikk en ateistisk oppvekst slik som normen er i det kommunistiske Cuba. Familien var sterkt knyttet til militæret og Aramis gjorde selv militær karriere. Han fikk 15 år i hæren, endte opp som kaptein med blant annet erfaring som fallskjermjeger.

Kontakt med evangelister
- Hva skjedde så?
- Jeg var 37 år og hadde en lysende framtid foran meg. Men jeg kjente på mye uro. Det er et hardt og tøft liv i militæret med mye vold. Jeg var selv ofte brutal mot mine underordnede. Jeg ville ha en forandring i livet mitt. Da var det at jeg kom i kontakt med noen evangelister fra den lutherske kirken. ”Jesus kan forandre deg”, sa de. Budskapet deres var enkelt og overraskende. Det skapte en nysgjerrighet hos meg. Jeg var på leting etter fred i livet mitt. Og etter hvert ble jeg med i kirken.
- Kunne du fortsette i militæret som kristen?
- Nei, da jeg omvendte meg til Gud måtte jeg forlate hæren. Det var vanskelig, økonomisk, sosialt og på alle måter. En tid gikk jeg uten noe arbeid. Men så begynte jeg å studere ved et teologisk seminar. Det førte meg fram til pastorjobben jeg har i dag.

Bibelen er fundamentet
Det er ca 50 medlemmer i menigheten hvor Aramis er pastor. Han er opptatt av ungdommen, og han er opptatt av den lutherske identiteten hvor tradisjon og liturgi står sterkt. Det diakonale vitnesbyrdet er også viktig. 18 personer er hiv-smittet i menigheten.
- Bibelen er fundamentet i menighetens liv, sier han.
- I vår menighet har de fleste sin egen bibel. Det er biskopen vår som får tak i dem fra Bibelselskapet. Mitt favorittvers er Jesaja 41,10:

Vær ikke redd, for jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg, ja, holder deg oppe med min frelserhånd.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO