Gå til innhold

12 Jeg takker ham som gjorde meg sterk, Kristus Jesus, vår Herre, for at han viste meg tillit og satte meg til tjenesten,

Et hovedanliggende for Bibeldagen 2010 var å formidle den unike situasjonen kirken er i på Cuba når det gjelder bibeldistribusjon. Da vinteren var på det strengeste besøkte Alain Montano mange steder i Norge for å fortelle om bibelarbeidet på den karibiske øya.

Foto: Et hovedanliggende for Bibeldagen 2010 var å formidle den unike situasjonen kirken er i på Cuba når det gjelder bibeldistribusjon. Da vinteren var på det strengeste besøkte Alain Montano mange steder i Norge for å fortelle om bibelarbeidet på den karibiske øya.

Bibeldag med Cuba-besøk

30. april 2010.

Alain Montano er leder for Bibelselskapet på Cuba. I forbindelse med årets Bibeldag var han i Norge. Kontrasten var stor fra varme Cuba til værharde Norge.

De to cubanerne Marcial Hernández og Alain Montano var innom mange steder i Norge på sitt toukers besøk i januar/ februar. Vinteren var på det strengeste med sterk kulde, snø og mørke. De lurte nok på hva slags planet de var kommet til.

På tross av et travelt program var de veldig fornøyd med alle møtene de fikk med kristne i Norge. De var overrasket over den omsorgen og interessen som nordmenn har det for det cubanske folk. Å lage bibel-fest eller bibel-selskap med Cuba i fokus førte til mye oppfinnsomhet. I Trondheim ble “Flickan i Havana” brukt som allsang, i Bodø måtte Alain smake på sjokoladen “Cuba” og svare på om dette virkelig gir smak av Cuba. I Fauske var det oppvisning av cubansk salsa-dans.

Det viktigste var likevel å formidle den unike situasjonen kirken er i på Cuba nå når det gjelder bibeldistribusjon. Det er en tørst etter Guds ord, og veksten i kirken gjør at behovet for bibler og undervisningsamateriell er stort.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO