Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

- Alle kristne familier burde ha en bibel og bruke den mye mer, sier Milan som er psykologistudent.

Foto: - Alle kristne familier burde ha en bibel og bruke den mye mer, sier Milan som er psykologistudent.

Serbia: På husbesøk med bibelpakke

28. april 2010.

For å forberede Bibelselskapets satsing under et stort kirkejubileum i 2013, får vi bli med Fader Milan på husbesøk i en av de mange boligblokkene som preger Nis.

For å forberede Bibelselskapets satsing under et stort kirkejubileum i 2013, får vi bli med Fader Milan på husbesøk i en av de mange boligblokkene som preger Nis.

Det kan ikke sies å være noen fin boligblokk familien Nikolic bor i. Den skriker etter restaurering. Men slik som økonomien er i dag vil det nok ikke skje med det første. Men de mørke gangene og de ødelagte trappene er snart glemt straks vi kommer inn i leiligheten til Gordana Nikolic. Bibelselskapets folk og Fader Milan Dragovic blir varmt mottatt.

Utdeling av bibelpakke
Gordana bor i leiligheten sammen med sin mann og sønnen Milan. Hans kjæreste Sandra er også på besøk. Vi er kommet til et kristent hjem, på veggen henger det mange kors og ikoner. Familien får et Nytestamente og en barnebibel. Tanken er at pakken også skal inneholde et velsignelsesbrev fra biskopen, samt en guide til hjelp under bibellesing som Fader Milan har utarbeidet.

Hva synes familien om bibelpakken?
- Det er flott å få et Nytestamente, sier Milan (26) som er psykologistudent.
- Alle kristne familier burde ha en bibel og bruke den mye mer. Bibelen hjelper folk med svar på livets viktige spørsmål. Jeg synes prosjektet er helt supert! Og jeg tror at barnebibelen ikke bare er til stor hjelp for barna, men også for foreldre som ikke kjenner Bibelen så godt fra før.

Flere unge går i kirken
Mor Gordana er enig.
- Når folk får Nytestamentet på denne måten kan det oppmuntre dem til å gå mer i kirken. Mange i min generasjon er ikke vant til å gå i kirken fordi de vokste opp under kommunismen. Men vi ser en fornyelse blant de unge, de har lettere for å oppsøke kirkene. Derfor er det så viktig at unge mennesker som Milan og Sandra blir bibellesere. De kan være brobyggere mellom eldre mennesker, som ikke er kirkegjengere, og barna, som forhåpentligvis blir det. Fader Milan og Vera fra Bibelselskapet er svært fornøyd med besøket. De er enig i at de er på rett spor med dette prosjektet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO