Gå til innhold

1 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelriket?»

10 Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt.

Et vitnesbyrd fra mobiltelefonen: "Du skriver GID, mener du GUD?"

Foto: Et vitnesbyrd fra mobiltelefonen: "Du skriver GID, mener du GUD?"

Glad i deg: GID = GUD

29. april 2010. Dag K. Smemo

Mange av oss som sender meldinger til våre kjære avslutter noen ganger med “Gid”, SMS-forkortelsen for “Glad i deg”. Det oppleves godt å si gode ting til dem man er glad i. Vi trenger slike påminnelser i hverdagen. Kanskje skulle vi oftere si gode ting til hverandre?

For en tid siden skiftet jeg mobiltelefon, da skjedde det noe med meldingene mine. Telefonen hadde stavehjelp, og hadde forslag til hva jeg tenkte å skrive, om jeg stavet et ord feil. Ofte kan dette være nyttig når en skriver litt fort og slurver med stavingen. Men telefonen kjente ikke til min melding “Gid” og kom opp med et alternativ: Du skriver “Gid”, mener du “Gud”?

I etterkant har jeg tenkt at dette er jo et fint navn for Gud. Dette er også en fin beskrivelse av hva Gud gjennom Bibelens tekster ønsker å formidle til oss mennesker. Han er “glad i oss”. Dette kommer mest tydelig til syne i det vi kaller for den lille bibel, i Johannesevangeliet:

For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. (Joh 3,16)

Med andre ord: Gid=Gud: Gud er glad i deg! Lær deg gjerne dette verset utenat og repeter det neste gang du sender en melding med “Gid” til noen du holder av. Minn deg selv på at Gud er glad i deg.

Bibelen på mobiltelefon

Et vitnesbyrd fra mobiltelefonen:
Nettbibelen kan også leses på mobiltelefon - og er særlig tilpasset Smarttelefoner: http://mobil.bibel.no
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO