Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Fader Milan går ofte på husbesøk til familier i Nis.

Foto: Fader Milan går ofte på husbesøk til familier i Nis.

Serbia: Folk må få bedre muligheter til å lese Bibelen

27. april 2010.

En av Bibelselskapets gode medarbeidere i Serbia er den serbiskortodokse presten Milan Dragovic. Han er full av mange gode ideer til bibeldistribusjon som han vil ha Bibelselskapet med på.

Fader Milan Dragovic er en høy mann full av energi. Han er bare 32 år, og én av mange unge, ortodokse prester som har stor entusiasme og visjoner for kirken. Han er også en god kontakt for Bibelselskapet.

Bestemor lærte bibelhistorien
Milan begynte å kjøpe bøker fra Bibelselskapet da han var student i Beograd. Nå er han gift, har en sønn på fire år, og arbeider i en nybygd kirke i Nis, landets tredje største by. Byen er dedikert til Konstantin I som var født her ca 272 e. Kr.

Kjærlighet til Bibelen har han fra barneårene. Som i så mange familier som vokste opp under kommunismen, var det bestemor som sto for den religiøse oppdragelsen. Hun fortalte bibelhistorien så levende for ham at ønsket om selv å eie en bibel vokste til en stor drøm.

Kjøpte bibel på skoletur
Drømmen ble til virkelighet da han var 13 år og var på en skoletur. Da så han noen som solgte bibler på gata, men den kostet forferdelig mye. Ufortrødent lånte han penger av en kamerat og kjøpte en bibel likevel.

- Den kostet mer enn hele skoleturen, forteller han smilende mens han tørker en tåre som kommer fram når han minnes denne hendelsen.
Fader Milan ivrer for bibellesning og bibelbruk.- Jeg har fremdeles den bibelen fordi den betyr så mye for meg. Men jeg bruker den ikke for ikke å ødelegge den.

Populært bibelhefte
Fader Milan ivrer for bibellesing og bibelbruk. Han besøker jevnlig religionsklassene i skolen. Han sørger for at kirkebesøkende på søndagens gudstjeneste får heftet ”Stemme”, som gir en kort forklaring til søndagens tekst.
- Dette heftet var bare en liten idé, forteller han.
- Men det har blitt veldig populært. Det oppmuntrer folk til å lese Bibelen hjemme. Mange tar med seg hefter hjem for å dele med familie og venner. Jeg trykker opp 300-500 kopier hver uke nå. Og folk ber om å få det tilsendt på email.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO