Gå til innhold

2 Hvor lenge, Herre?
Vil du glemme meg for alltid?
Hvor lenge vil du skjule ansiktet for meg?

- Milan har planer om å bli prest, men foreløpig jobber han som lærer i byen Nis, sør i Serbia.

Foto: - Milan har planer om å bli prest, men foreløpig jobber han som lærer i byen Nis, sør i Serbia.

Serbia: Bibler til skolebiblioteket

23. april 2010.

- Jeg elsker Jesus, han er en inspirasjon for meg som lærer, sier Milan, en entusiastisk religionslærer i byen Nis sør i Serbia. Han er ikke redd for å utfordre elevene til et liv på trosveien. Og han er glad for at Bibelselskapet hjelper skolene med det de trenger av bibelsk materiale i undervisningen.

Milan har planer om å bli prest. Men foreløpig jobber han som lærer. Han er en populær lærer, som vet å veksle mellom tradisjonell undervisning, diskusjoner, og av og til tar han fram gitaren også. Skolens religionsundervisning får av og til besøk av byens prest. Kirken og Bibelselskapet har gått sammen om å utstyre skolebibliotekene i området med barnebibler. Senere vil de dele ut brosjyrer om barnebibelen som barna kan ta med hjem. Tanken er at alle de som ønsker det kan få kjøpt barnebibelen til sterkt redusert pris.

- Vi har et veldig bra bibliotek på skolen vår, forteller Mirjana, en av de andre religionslærerne.
- Men vi skulle gjerne hatt mer av kristne bøker også. Magasinlignende publikasjoner er veldig populære. Bøker med kart og gode illustrasjoner er bestandig flott å ha som lærestoff. Og vi skulle gjerne hatt bøker som hjelper barna å knytte religionsopplæringen til hverdagslivet.

Ivrige skoleelever gjør seg kjent med barnebibelen.Generalsekretær Vera Mitic er enig i at det mangler mye på godt bibelrelatert skolemateriell.
- Vi har startet med noe veldig bra i Nis.
- Vi håper etter hvert å kunne se et blomstrende samarbeid mellom Bibelselskapet og skolene mange steder i landet vårt, forteller generalsekretær Vera.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO