Gå til innhold

20 Da de tidlig om morgenen gikk forbi fikentreet, så de at det var visnet fra roten av.

- Bibelselskapet vil samarbeide med lokale kirker, kristne organisasjoner og bibelselskaper i andre land, sier generalsekretær Vera Mitic i Det serbiske bibelselskapet.

Foto: - Bibelselskapet vil samarbeide med lokale kirker, kristne organisasjoner og bibelselskaper i andre land, sier generalsekretær Vera Mitic i Det serbiske bibelselskapet.

Det serbiske bibelselskap går løs på utfordringene

21. april 2010.

- Jo da, vi har oppnådd veldig mye i løpet av de siste årene. Og det står store oppgaver og venter på oss i tida framover.

Generalsekretær Vera Mitic uttaler seg som en moderne businesskvinne. Med mobilen alltid for hånden og GPS-en i beredskap i bilen drar hun rundt med mye av kontoret medbrakt i bilen. Effektiv er hun. Små, praktiske ting skal det ordnes opp i. I neste øyeblikk legges store visjonære planer for framtida. Og Vera kan dette med å bygge nettverk, hun er stadig frampå for å utfordre folk til å profilere Bibelselskapet. Vera har stor kjærlighet til kirkene og folket i landet; et land som har vist seg fra så mange forskjellige sider.

Bibelselskapet har presentert mange nye produkter de siste årene. Nytestamentet har fått en ny ortodoks oversettelse. Bibelen på serbisk i latinsk skrift er også ny. Det kyrilliske alfabet er det vanligste i landet, men folk fra Kroatia og Bosnia, i tillegg til de mange serbere som bor i andre land, er vant til latinske bokstaver.

Oversettelsen til romani gjør framskritt. Markusevangeliet er allerede ferdig. Likedan en studiebibel. Den nye barnebibelen er blitt veldig populær.

Nå er Bibelselskapet i gang med en ny oversettelse av Det gamle testamentet for den ortodokse kirken. Den nåværende utgaven bruker oversettelsen fra 1868, og språkutviklingen i landet har for lengst gjort den håpløst gammeldags. Om fem år er den forhåpentligvis ferdig.

- Jeg ser så mange muligheter, forteller Vera.
- Men for tiden er det vanskelige økonomiske forhold i landet, og det rammer alle: regjeringen, næringslivet og folk i sin alminnelighet. Jeg fikk nettopp høre at 700 000 mennesker, eller ti prosent av befolkningen, lever for mindre enn 45 dinar pr dag (5 kroner). Folk er veldig opptatt av hva ting koster og leter bestandig etter det billigste.
- Samarbeid er tingen, fortsetter Vera.
- Bibelselskapet vil samarbeide med lokale kirker, kristne organisasjoner og bibelselskaper i andre land. Vi håper å være til stede på den store bokmessen i Beograd. Det er altfor dyrt for oss å ha egen stand, men vi vil vise fram våre produkter sammen med andre organisasjoner. Når vi står sammen, har vi helt andre muligheter til å nå lengre ut med det gode budskapet fra Guds ord.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO