Gå til innhold

31 Siden forlot han Tyros-området igjen. Han tok veien om Sidon og dro mot Galileasjøen gjennom Dekapolis-landet.

Sandra, en av medlemmene i Studentlaget, viser fram en utgave av Salmenes bok - en gave fra Bibelselskapet i Serbia.

Foto: Sandra, en av medlemmene i Studentlaget, viser fram en utgave av Salmenes bok - en gave fra Bibelselskapet i Serbia.

Serbia: Unge kristne krysser grenser

12. april 2010.

På møte i Studentlaget i Beograd.

I en leilighet i ei boligblokk i Beograd møtes et tyvetalls studenter. Et nytt studiesemester er begynt, og ungdommene er glade for å møtes igjen. På bordet tennes levende lys, det serveres te og kjeks. Kafé-stemningen brytes idet generalsekretær Vera Mitic i Bibelselskapet tar ordet og forteller om bibelarbeidet i landet.

Vi er på et møte i Studentlaget (International Fellowship of Evangelical Students) i Beograd. Danijel og Vladimir, som selv er aktive i Studentlaget, tar fram gitaren og begynner å synge lovsanger. Senere kommer det pizza på bordet.

Veras beretninger om arbeidet med å gjøre Bibelen mer kjent og brukt i Serbia gjør at også studentene vil dele sine troshistorier:

Danijel Petkovski (25)- Jeg tror at Gud har gitt meg musikalske evner for å ære Ham, forteller Danijel.
- Jeg opplevde en sterk omvendelse på en kristen ungdomsleir da jeg var 17 år. Predikanten fra Slovakia traff meg som et lyn med det bibelske budskapet. Jeg følte meg dårlig og helt nedbrutt. Vi ble invitert fram for å bli bedt for, men jeg ble bare sittende. Først etter at møtet var slutt tok jeg kontakt for samtale og forbønn. Jeg gråt og gråt og følte meg samtidig fylt med Guds kjærlighet. Siden den gang har jeg hatt mine oppturer og nedturer i troslivet. Men jeg er likevel fast overbevist om at jeg vil følge Ham.
Daniel har planer om å bli misjonær for kristne studenter i Montenegro.
- Apostlenes gjerninger er min favorittbok i Bibelen og etter fullført eksamen vil jeg dra til Montenegro i tjeneste for Gud, smiler han.

Som ortodoks teologistudent kan det synes som om Newanja har havnet på feil sted midt i det protestantiske studentmiljøet.
- Jeg liker meg godt her i Studentlaget og har faktisk vært med i to år, sier han og påpeker at han også lærer mye om seg selv og sin egen kirkelige kultur ved å være sammen med andre kristne.

Sandra er baptist, og enig med Newanja.
– Det er verdifullt å være sammen med kristne fra en annen bakgrunn. Vi lærer fort at vi har mange av de samme utfordringene som kristne, og at vi kan hjelpe og støtte hverandre når vi treffes. Jeg synes også det er spennende å møte kristne fra andre land. Vi er, tross alle forskjeller, egentlig svært like.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO