Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Bibelselskapet i Costa Rica har med spanske bibler til alle som bor på behandlingssenteret.<br />- Vi har ventet lenge på disse biblene. Den siste tiden har vi bare hatt ti bibler på deling og de er nå helt utslitt, sier en av de eldste beboerne.

Foto: Bibelselskapet i Costa Rica har med spanske bibler til alle som bor på behandlingssenteret.
- Vi har ventet lenge på disse biblene. Den siste tiden har vi bare hatt ti bibler på deling og de er nå helt utslitt, sier en av de eldste beboerne.

Besøk på Betel behandlingssenter for narkomane i Turruvares, Costa Rica

01. september 2010.

Langt ute på landsbygda, en drøy times kjøring fra hovedstaden San José, ligger et privat behandlingssenter for narkomane. Senteret er plassert nettopp her for at beboerne skal få avstand til sitt gamle miljø - de store byene. De vel 40 beboerne kan være på senteret ett år. Deretter kan de få plass i en vernet bolig i seks måneder før de må klare seg på egen hånd.

Dagen på senteret begynner kl. 04.30 når de dusjer og spiser frokost. Etterpå er det bibelstudium og andakt. Kl. 08.00 vasker de huset og rydder eller steller hagen der de dyrker grønnsaker og frukt. Om ettermiddagen spiller de fotball og driver med andre fritidssysler. Hver uke har de besøk av psykolog som har samtaler både enkeltvis og i grupper.

- Vi får ingen støtte fra staten, forteller en av lederne Gabriela Moncada. Hun er 56 år gammel og utdannet som lærer i fysikk og matematikk, men har også studert psykologi og jus. Opplegget her på senteret skal sette beboerne i stand til å klare seg selv etterpå. Det legges stor vekt på fysisk og åndelig trening, de får undervisning og jobbtrening. Gabriela har selv en fortid som narkoman, men har nå vært helt ren i 14 år.

Gabriela Moncada
- Min far misbrukte meg fra jeg var tre år gammel, forteller hun. Mor ville ikke tro det, og far slo og truet med å drepe meg. Han sa at det var min skyld fordi jeg fristet ham!

Gabriela giftet seg tidlig for å komme bort fra faren. Men etter å ha født to jenter, begynte hun å bruke narkotika. I tolv år klarte hun å jobbe nesten som normalt, til tross for misbruket.
- Det var Gud som reddet meg. Jeg kjenner at jeg er utvalgt av Gud og hans miskunn overgår alt! Uten Bibelen hadde jeg gitt opp! Nå har jeg tilgitt far. Jeg forstår at han var syk. Smerten fra selv å ha blitt misbrukt gjør at jeg kan hjelpe og styrke andre.


Flere artikler om det internasjonale bibelarbeidet:

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO