Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Bibelselskapet var representert ved blant andre Anne Storrusten. Her utkledd som åtteårige Elias - med ordentlige fisk og brød i sekken. Foto: Marion Andersen

Foto: Bibelselskapet var representert ved blant andre Anne Storrusten. Her utkledd som åtteårige Elias - med ordentlige fisk og brød i sekken. Foto: Marion Andersen

Bibelfortelling på dynamittkassa

31. august 2010. Anne Kristin Aasmundtveit

Sprengstoff på Bibelselskapets stand under kirkedagen i Tunsberg bispedømme på Heistadmoen.

Marit Anmarkrud på dynamittkassa.Da Tunsberg bispedømme arrangerte kirkedag for sine ansatte, markerte Bibelselskapet seg på Kirketorget. Vi reiste til Heistadmoen militærleir med en tom dynamittkasse og to profesjonelle bibelfortellere fra Bibelfortellerforum. Midt mellom de andre standene stilte vi oss opp på dynamittkassa, grep ordet og oppmerksomheten, og fortalte i stekende vårsol om «Kvinnen og sølvmynten » og «Elias åtte år, eller: fem brød og to fisker».

En av våre bibelfortellere var Anne Storrusten, utkledd som åtteårige Elias, og med ordentlige fisk og brød i sekken. Elias fortalte om sitt møte med Jesus, der nistepakken hans ble mat nok til fem tusen mennesker. «Og så har jeg i alle fall bynt å øve meg på å dele for da blir det liksom så mye mer av alt …»

Den andre fortelleren, Marit Anmarkrud, spilte tilhørerne inn og ut av lignelsen på en liten leirdue, mens hun minnet oss om: «Når denne kvinnen lette så nøye etter sølvmynten sin, hvor mye mer vil ikke Gud lete etter sitt eget barn?»

Ønsker du bibelfortellinger til din menighet, ta kontakt med Bibelselskapet eller se presentasjonssidene til Bibelfortellerforum .

Ønsker din menighet et kurs i tekstlesning eller bibelfortelling, ta kontakt med Bibelselskapet for kursholder. Du kan lese mer om kurstilbud på denne siden .

Marit Anmarkrud forteller om Kvinnen og sølvmynten. Foto: Marion Andersen

Marit Anmarkrud forteller om Kvinnen og sølvmynten. Foto: Marion Andersen

Se også:

Bibelske klær

Hvis man vil etterligne klærne som alminnelige folk gikk med på Jesu tid, er ikke det så vanskelig.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO