Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Anja (23) er tuviner og vokste opp i en buddhistisk tradisjon. Allikevel hadde hun hørt om Jesus. Hvem var egentlig han?<br />- Jesus er russisk, mente Anjas mor.

Foto: Anja (23) er tuviner og vokste opp i en buddhistisk tradisjon. Allikevel hadde hun hørt om Jesus. Hvem var egentlig han?
- Jesus er russisk, mente Anjas mor.

Barnebibelen åpnet veien til tro og helbredelse for Anja

12. august 2010.

Anja studerer psykologi og ønsker etter hvert å bli skolepsykolog. Hun forteller sin historie om hvordan hun kom til tro.

- I oppveksten min hadde jeg noen sterke opplevelser. Mor jobbet for et buddhistisk tempel, og jeg var mye sammen med henne som barn. Senere giftet hun seg og begynte å drikke, og vi fikk store problemer i familien. Samtidig fikk jeg tuberkulose som 10-åring. For å behandle sykdommen måtte jeg oppholde meg i lengre tid på sykehus. Den tiden gråt jeg mye og var lei meg. En pleierske snakket mye med meg, hun viste meg omsorg og kjærlighet. Hun ga meg også en barnebibel og fortale meg om Jesus.

- Jeg leste med iver om Jesus, og tok som 10-åring imot ham som min frelser. Dette sammenfalt med at mor tok meg hjem for en dag. Da vi kom tilbake til sykehuset neste dag, var det legekontroll. Legen undersøkte meg grundig, han tok mange prøver før han til slutt sa: ”Jeg vet ikke hva som har skjedd, men du er frisk og trenger ikke være på sykehuset mer”. For meg var dette en bekreftelse på at Jesus hadde helbredet meg, sier Anja.

- Det var en kirke i nærheten av hjemmet vårt. Jeg gikk dit og følte meg godt mottatt. Men min mor og min stefar likte ikke at jeg gikk til en kristen kirke som dyrket den russiske religionen. ”Du har forrådt din egen religion”, sa de.
- Jeg ba for mor og min stefar. Mor ble senere en kristen. Stefaren min døde. For to år siden giftet Anja seg med nordmannen Tor Svanes fra Torridalen ved Kristiansand. Han var tidligere utsending for Tibetmisjonen, og er nå utsendt av Filadelfia menighet i Kristiansand. Familien er nå tre, de har en liten datter på et år. Og Anjas mor er barnevakt mens Anja studerer.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO