Gå til innhold

31 Siden forlot han Tyros-området igjen. Han tok veien om Sidon og dro mot Galileasjøen gjennom Dekapolis-landet.

- Takket være gavene fra Norge har vi nå rike muligheter til å nå ut til folket vårt med Guds ord, sier leder for bibelkommisjonen på Cuba, Alain Montano (t.v.)

Foto: - Takket være gavene fra Norge har vi nå rike muligheter til å nå ut til folket vårt med Guds ord, sier leder for bibelkommisjonen på Cuba, Alain Montano (t.v.)

Hva har skjedd på Cuba etter Bibeldagen 2010?

05. november 2010.

Leder for Bibelselskapet på Cuba, Alain Montano, uttrykker stor takknemlighet til kristne i Norge som gjennom Bibeldagen har vært med og styrke
Bibelselskapet på Cuba.

Felleskirkelige bibelseminar
På Cuba har flere evangeliske menigheter gått sammen om å arrangere bibelseminar. I løpet av en uke samles over 300 pastorer og ledere fra mange forskjellige kirkesamfunn rundt aktuelle bibelske tema. Bibelselskapet er medarrangør av disse kursene.

Dette året ble bibelseminaret arrangert i april, i Holguín 700 km fra hovedstaden. Dette seminaret var spesielt fordi det også var deltakelse fra den katolske kirken og den gresk-ortodokse kirken.

Den katolske kirken
Bibelselskapet har styrket sin relasjon til den katolske kirken på øya. I mars ble det for eksempel arrangert et kurs i Lectio Divina (Ordets skole).

Barn og ungdom
Sommerferien er tiden for ungdomsleire og sommerskoler for barn, ofte er menigheter arrangør av disse. Bibelselskapet besøkte i sommer flere slike leire og delte ut bibelmateriell til deltakerne.

Det finnes flere teologiske seminar på Cuba. Bibelselskapet har vært til stede på noen av disse for å overrekke studiebibler til studentene. Bibler og teologisk litteratur er mangelvare på seminarene.

Eldre
Det har også vært utdeling av bibler med storskrift til eldre, et tiltak som er møtt med stor takknemlighet.

Takk for støtten fra Norge
- På grunn av støtten fra Norge har vi nå rike muligheter til å nå ut til folket vårt med Guds ord, sier leder for Bibelselskapet på Cuba, Alain Montano.
- Vi er allerede i gang med å planlegge mange spennende aktiviteter neste år, og ser fram til et godt samarbeid med kirkene på Cuba, sier han.

Les mer om bibelarbeidet på Cuba, og se bilder fra årets arbeid.

Travelt år på Cuba

Takket være Bibeldagen 2010 i februar ble det samlet inn over 3 millioner kroner til Cuba.

Bli med på en bildereise - og se noen av resultatene av bibelarbeidet på Cuba.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO